Resmi Belgede Sahtecilik Yapan Şahıs Tutuklandı

Resmi Belgede Sahtecilik Yapan Şahıs Tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi belgede sahtecilik suçunun önlenmesine ilişkin çalışma başlattı.Esenyurt'ta sahte kimlik ve pasaport hazırlandığını...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi belgede sahtecilik suçunun önlenmesine ilişkin çalışma başlattı.

Esenyurt'ta sahte kimlik ve pasaport hazırlandığını belirleyen ekipler, tespit edilen adrese düzenledikleri operasyonda yabancı uyruklu M.A.O'yu yakaladı.

Yapılan incelemede zanlının, kaçak göçmenlerin Yunanistan'a gidişlerinde kullanacakları rotaları göstererek aracılık yaptığı, bu ülkeye gittiklerinde ise sahte kimlik ve pasaportlarını orada bağlantılı olduğu şahıstan teslim almalarını sağladığı belirlendi.

Adresteki aramada, 2 cep telefonu, Yunanistan'a ait sahte pasaport, sürücü belgesi ve sığınmacı kartı ele geçirildi.

Telefonlardaki incelemede ise farklı şahıslar adına düzenlenmiş birçok sahte pasaport ve kimlik belgesine ait fotoğraflar, kaçak göçmenlerin Yunanistan'a gidiş rotalarını tarif eden konumlar ve çok sayıda tekne fotoğrafı bulundu.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.