Mudanya'da Çiftçilere 40 Ton Buğday Tohumu Veriliyor

Mudanya'da Çiftçilere 40 Ton Buğday Tohumu Veriliyor
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı olarak çalışma gösteren Bursa Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında çiftçilere tohum verilmeye başlandı.Bursa...
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı olarak çalışma gösteren Bursa Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Buğday Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında çiftçilere tohum verilmeye başlandı.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de tarımsal üretim politikalarının öncelikli hedefinin halkın bitkisel ve hayvansal besin maddesi ihtiyaçlarının yurt içi kaynaklardan karşılanmasının doğru olduğu söylendi . Hamit Aygül tarafından yapılan açıklamada:
"Çiftçimizin 2 bin 138 dekar alanda ekebileceği, ilçemiz şartlarına uygun 'Glosa' çeşidi kışlık, kılçıklı, birinci sınıf ekmeklik özelliklerine sahip 40 ton buğday tohumu dağıtılacaktır. Dağıtılan tohumların üreticilerimize olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." denildi.

[caption id="attachment_35504" align="aligncenter" width="800"] Bursa’nın Mudanya ilçesinde tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tohum dağıtım töreni gerçekleştirdi. ( Barış Yılmaz - Anadolu Ajansı )[/caption]

Verilen Tohumlar 700 ile 900 Kilogram Arası

Bursa Mudanya'da çiftçilik mesleğiyle uğraşan Ali Ceylan tarafından gerçekleştirilen projenin çiftçiler için büyük bir hizmet olduğunu belirterek:
"Devletimizin böyle bir projeyi gerçekleştirmesinden dolayı çok mutlu olduk. Verilen tohumların veriminin 700 ila 900 kilogram arasında olduğunu söylediler. İnşallah bütün çiftçilerimize hayırlı olur. Bu hizmette emeği geçenlere çiftçiler adına çok teşekkür ediyorum." dedi.