Marmara Denizi'nde Balıkçılar Sezondan Memnun

Marmara Denizi'nde Balıkçılar Sezondan Memnun
Eylül'ün başında "vira bismillah" diyerek ağlarını denize bırakan balıkçılar, 15 Nisan'da başlayan av yasağından sonra tekne ve ağlarını bakıma almak için limana döndü.Tekne sahibi Hasan Keyif, özellikle palamuttan çok...

Eylül'ün başında "vira bismillah" diyerek ağlarını denize bırakan balıkçılar, 15 Nisan'da başlayan av yasağından sonra tekne ve ağlarını bakıma almak için limana döndü.

Tekne sahibi Hasan Keyif, özellikle palamuttan çok verim alındığını, son zamanların en fazla palamut avlanan sezonu olduğunu ifade etti.

Keyif, "Sezon başından kasım ayına kadar fazla av vermeyen hamsi ise kasım, aralık ve ocak aylarında yoğun olarak yakalandı. Allah bereket versin." şeklinde konuştu.

Balıkçı Çetin Çakır, ilk 4 aylık periyodun çok iyi geçtiğini anlatarak, yılbaşından sonra avcılığın bitmese de azaldığını ancak bu sene palamudun kendilerine çok iyi sezon yaşattığını dile getirdi.

Erkan Kırmızı da palamut bolluğunun yanı sıra son zamanlarda iyi miktarda lüferin de avlandığını belirtti.

20 senedir balıkçılık yapan Muammer Mert, bu sezon palamudun bol olduğunu söyleyerek, "Hamsi, istavrit de bizleri memnun etti. Allah bin bereket versin, herkes sezondan memnun. Balıkçılarımızın yüzü güldü, paramızı kazandık. Çalıştık ve alın teri akıttık, emeğimizin de karşılığını aldık. Şükür Allah'a." dedi.

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yasak Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf olup avcılık yapmayı sürdürecek.