Köpek Silah Sayıldı, Baba-Oğul 4.5 Yıl Hapis Cezası Aldı

Köpek Silah Sayıldı, Baba-Oğul 4.5 Yıl Hapis Cezası Aldı
Bursa'da husumetlisinin üzerine köpeğini salarak yaralanmasına yol açtığı iddia edilen baba ve oğul hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, kollarından yaralanan kişinin üzerine sanıklar tarafından salınan...

Bursa'da husumetlisinin üzerine köpeğini salarak yaralanmasına yol açtığı iddia edilen baba ve oğul hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, kollarından yaralanan kişinin üzerine sanıklar tarafından salınan köpek 'silah' sayıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 3 ay önce 47 yaşındaki Erol Tosun'un köpek saldırısında yaralanmasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

21. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz sanıklar 54 yaşındaki Murat Ö. ve oğlu Eyüp Can Ö.'nün savunmalarına da yer verildi. Savunmada köpeğin kendilerine ait olduğunu söyleyen baba-oğul, kavga sırasında Tosun'a kendiliğinden saldırdığını öne sürerek suçlamaları reddetti.

Erol Tosun ise Murat Ö.'nün, karısının iş ortağının eşi olduğunu ve konuşmak amacıyla iş yerine gittiğini söyledi.

Konuşmanın tartışmaya dönmesi üzerine Murat Ö.'nün köpeğini kendisine saldırtıldığını ve kollarından yaralandığını belirten Tosun, köpeği ikinci kattaki iş yeri penceresinden aşağı attığını anlattı.

İki sanıktan da şikayetçi olan Tosun, boğuşmanın ardından sanıkların elinden kaçıp sokaktaki insanlardan yardım istediğini de anlattıklarına ekledi.

Söz konusu iddianamede ise Tosun'a saldıran köpeğin 'silah' olarak kabul edildiğini ve sanıkların da suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiklerini belirten savcı, iki sanığa da 'kasten nitelikli silahla yaralama' suçundan 4.5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebinde bulundu.