Kocaeli Valisi Yavuz Nevruz Bayramı Mesajını Yayımladı

Kocaeli Valisi Yavuz Nevruz Bayramı Mesajını Yayımladı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz mesajında, baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları, beraber büyütüp paylaşmaları ve zenginleştirmelerinin ismi olan nevruzun, asırlardır süren kadim gelenek olduğunu aktardı."Yeni gün" anlamına...

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz mesajında, baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları, beraber büyütüp paylaşmaları ve zenginleştirmelerinin ismi olan nevruzun, asırlardır süren kadim gelenek olduğunu aktardı.

"Yeni gün" anlamına gelen ve 3 bin senelik gelenekle kutlanan nevruzun Türk toplumu için ayrı önem arz ettiğinin altını çizen Yavuz, "Göktürklerin demirden dağı eritip Ergenekon'dan çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını muştulayan Nevruz, geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında bizleri birbirimize kenetleyen, birliğimizi güçlendiren ortak kültür değerlerimizdendir. Sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu güzel vatan topraklarında insanlar ortak tarih ve kültür anlayışıyla yüzyıllar boyunca huzur içinde yaşamışlardır." sözlerine yer verdi.

Nevruz Geleneği Gelecek Kuşaklara Aktarılacak

Yavuz, huzur içerisinde yaşama arzusunu kuvvetlendiren medeniyet mirası nevruz geleneğini gelecek kuşaklara aktarmaları gerektiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Geçmişi birlikte oluşturduğumuz gibi geleceğimizin de hep birlikte inşa edilmesini sağlamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle baharın, güzel günlerin müjdecisi kabul edilen nevruzun milletçe el ele, gönül gönüle vererek kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesine vesile olması temennisiyle tüm Kocaelili hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sevgilerimi sunuyorum."