Kentsel Dönüşüm Kapsamında 62 Milyon TL Kira Desteği

Kentsel Dönüşüm Kapsamında 62 Milyon TL Kira Desteği
Ümraniye Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuranların uzlaşma sağlaması durumunda uygulayacağı 9 adımla binası yenilenirken kira desteği de sağlandığı belirtildi.Son 4 senede ilçede...

Ümraniye Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuranların uzlaşma sağlaması durumunda uygulayacağı 9 adımla binası yenilenirken kira desteği de sağlandığı belirtildi.

Son 4 senede ilçede evleri kentsel dönüşüme girenlere, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında toplam 62 milyon 260 bin lira kira ve taşınma yardımı yapıldığı aktarıldı.

Ümraniye genelinde hem özel hem de kamunun yaptığı projeler kapsamında 9 bin 324 bina ve 34 bin 890 bağımsız birim kentsel dönüşüm çalışmalarına katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, binalarını kentsel dönüşüme sokacakların mal hesabı yapmamalarını talep ederek, "Otoriteyle birlikte tekniğe uygun, güvene dayalı olarak işlerimizi bir an evvel bir araya gelerek yapalım. Yani artık, 'kardeşimle dayımla babamla komşumla anlaşamadım' değil, ada bazlı dönüşümlerde bir araya gelelim lütfen. Deprem öldürmüyor, bina öldürüyor. İyi binanız, sağlıklı binanız ve düzgün yapılan kontrollü binanız yoksa deprem öldürüyor. Malın önemli olmadığını 1,5 dakikada yaşadık. O sebeple lütfen, canımız çok daha değerli." dedi.