Katil Dünya Kadınlar Günü’nde Hiçbir İndirim Almadan Cezalandırıldı

Katil Dünya Kadınlar Günü’nde Hiçbir İndirim Almadan Cezalandırıldı
Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Hakkı E. kaldığı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.Maktul Türkan D'nin ailesi ve taraf avukatları...

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Hakkı E. kaldığı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Maktul Türkan D'nin ailesi ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanık Hakkı E, savunmasında çok pişman olduğunu ifade ederek, "Heyetin affına sığınıyorum." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, beyanların alınmasının ardından sanığa hiçbir ceza indirimi uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Türkan D'nin ailesinin avukatı İlayda Kocabaş, duruşma sonrası basın mensuplarına mahkeme heyetinin kendileri için olumlu bir karar verdiğini ifade ederek, "Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Aynı zamanda hiçbir takdir indirim uygulanmadı. Bu bizi çok memnun etti. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hiçbir indirim almadan ağırlaştırılmış müebbetle bir kadının katilinin cezalandırılması bizim için olumlu bir karar oldu." şeklinde konuştu.