İzmit Körfezinde Korkutan Görüntüye Jet Hızıyla Açıklama

İzmit Körfezinde Korkutan Görüntüye Jet Hızıyla Açıklama
Kocaeli'de İzmit Körfezi sahilinin bir bölümünde kırmızı ve sarı renkli yosun birikintisine rastlandı.Marmara Denizi'ne göre doğu uçta kalan sahilin merkeze yakın mesafedeki bir bölümünde oluşan yosun birikintisi vatandaşları...

Kocaeli'de İzmit Körfezi sahilinin bir bölümünde kırmızı ve sarı renkli yosun birikintisine rastlandı.

Marmara Denizi'ne göre doğu uçta kalan sahilin merkeze yakın mesafedeki bir bölümünde oluşan yosun birikintisi vatandaşları endişelendirdi. Ayrıca yosunların denizin daha sığ olduğu kesimlerde oluşu da dikkatlerden kaçmadı.

Konuya yönelik açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Aytekin Ergül, yosunların Marmara Denizi ekosisteminde doğal olarak bulunan türler olduğunu söyledi.

Ayrıca zaman zaman yosun yoğunluğunun arttığını belirten Ergül, bölgenin besleyici element girdisinin bol olduğunu da söyledi. Yosunların yaşam döngülerinden doğal bir şekilde koptuğunu, rüzgarla birlikte sürüklenerek kıyıya geldiğini belirten Ergül, son olarak şunları kaydetti:

Bunların bazı türlerinden agar üretiminde ya da kozmetikte ekonomik olarak da yararlanılıyor. Zararlı değiller, bunlar eko sistemin birer parçası.