İstanbul'daki Çiftçilere 1152 Torba Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

İstanbul'daki Çiftçilere 1152 Torba Yağlık Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı
Çatalca'da gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin geçmişte tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.Türkiye'nin tarımda...

Çatalca'da gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin geçmişte tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden birisi olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin tarımda dışarıya bağımlı olduğunu iddia eden İmamoğlu, "Bu ülkeyi tarımın gücüyle, tarımın bereketiyle yeniden buluşturmak, hepimiz için, geleceğimiz için önemli bir karardır." şeklinde konuştu.

Deprem felaketinde yaşanan can ve mal kayıplarının yüksekliğinin ana sebeplerinden birisinin tarım alanlarının imara açılması olduğunu belirten İmamoğlu, "Meseleye, ülke ölçeğinden bakarak, şehrimizden başlayıp, bütün ülkenin bu yanlışlardan dönmesini sağlamak konusunda büyük bir yolculuğa, büyük bir dönüşüme, büyük bir zihinsel devrime ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul'da tarım, hayvancılık, balıkçılık ve arıcılık alanlarında üreticilere destek verdiklerini dile getirdi.

8 Bin 226 Kişiye Ulaştı

Üreticileri morallendirmeyi, cesaretlendirmeyi ve kabiliyetlerinin farkına varmalarını sağlamayı çok istediklerini vurgulayan İmamoğlu, "2019 yılı sonuna doğru yola çıktığımızda ve 2021 yılında İstanbul'da ilk destek uygulamalarına başladığımızda, 693 üretici olduğunu tespit edip onlara katkı sunduk. Bugün üretici sayımız, İstanbul'da 8 bin 226 kişiye ulaştı." dedi.

Kendisinin de çiftçi çocuğu olduğunu belirten İmamoğlu, bu tür desteklerin hak ettiği şekliyle çiftçilerle buluşturulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Törende çiftçilere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtan İmamoğlu, programdan sonra Çatalca'da esnafı ziyaret etti.