İBB Açılışı Yaptı: Yeni Kütüphane ve Psikolojik Danışma Merkezi Hayırlı Olsun!

İBB Açılışı Yaptı: Yeni Kütüphane ve Psikolojik Danışma Merkezi Hayırlı Olsun!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğu, Bayrampaşa'daki Samiha Ayverdi Kütüphanesi'nin ve Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi'nin açılışlarına katıldı.İmamoğlu, Cevatpaşa Mahallesi Eski Edirne Asfaltı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğu, Bayrampaşa'daki Samiha Ayverdi Kütüphanesi'nin ve Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi'nin açılışlarına katıldı.

İmamoğlu, Cevatpaşa Mahallesi Eski Edirne Asfaltı 385 numaralı binada kütüphane ve merkezin açılışında konuşma yaptı. Konuşmasında iyileşme, düşünce dünyası, edebiyat, kültür, sanat, teknoloji ve endüstrinin önemine dikkat çeken İBB başkanı, şunları kaydetti:

Türkiye'nin gündemi bunlarla dolu olsa, işte o zaman gerçekten ülkemizin geleceğinin daha emin bir süreci oluşturduğunu, sağladığını hissedebiliriz. Ama ne yazık ki gündemimiz, ama ülkemizin ama şehrimizin ama insanlarımızın gündemi, çok üzücü ve tabiri caizse boş işlerle dolu.

Umut ederim ki şahsen bu güzel, bu kadim kente hizmet eden bir belediye başkanı olarak milletimize gerçek anlamda fayda veren ve hizmetleriyle iyi anılan ve geçmişte bu güzel insanlara layık bir insan olmayı, her zaman dua ediyorum ve kendi ruh halimde bu süreci yakalama konusunda da büyük gayret içerisinde oluyorum.

Kendi hayatını kitapların değiştirdiğini vurgulayan İmamoğlu, aynı zamanda kütüphanelerin önemine değindi. Daha önce görev yaptığı Beylikdüzü ilçesinde de ciddi sayıda kütüphane ve kültür sanat alanlarını kazandırmayı hedeflediğini, bu doğrultuda hareket ettiğini belirtti.

Ayrıca, İBB başkanı olduğundan bu yana kütüphane sayısını iki kattan fazla miktara çıkarmanın gururunu yaşadığını söyleyedi.

İstanbul'u İyileştiriyor! 

Psikolojik danışma merkezlerinin İstanbul gibi yoğun kentlerdeki önemine dikkat çeken İmamoğlu, merkez sayılarının artırılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

Çünkü nereye gitsem, vatandaşın arasına karışsam, pazarda, çarşıda bir kalabalıkta insanlarımızın, ama kendileri için ama çocukları için ama aileleri için talep ettikleri bir ihtiyaç. O ihtiyacı karşılama konusunda da adımlar atıyoruz ve burada da böyle bir merkezin oluşmasını sağlamış oluyoruz. Sayısını arttırdığımız bu tür alanlar, İstanbul'umuzun iyileşmesine de katkı sunuyor. Burada psikolojik danışma merkezi ile kütüphanenin yan yana gelmesi bence iyi bir buluşma. Çünkü birinin tıbbi iyileştirici tarafı olduğu kadar diğerinin de ilmi bir iyileştirici tarafı söz konusu.

İBB Tarafından Açılan 54. Kütüphane, 28. Psikolojik Danışma Merkezi

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Semiha Ayverdi Kütüphanesi'nin İBB'nin açtığı 54. kütüphane olduğunu, Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olduğu dönemde açılan 34. kütüphane olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Polat, aynı binadaki Cevatpaşa Psikolojik Danışma Merkezi'nin de İBB'nin açtığı 28. psikolojik danışma merkezi olduğunu aktardı.