Haydar Aliyev Adına 100 Fidan Dikildi

Haydar Aliyev Adına 100 Fidan Dikildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Paşadağ mevkisindeki Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı'nda yapılan programda söz alan Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva'nın Aliyev'in güçlü...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Paşadağ mevkisindeki Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Ormanı'nda yapılan programda söz alan Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva'nın Aliyev'in güçlü ve bağımsız Azerbaycan'ın mimarı olduğunu kaydettiği ifade edildi.

Aliyev'in tüm hayatını milletinin mutlu geleceği ve güçlü Azerbaycan'ın kurulmasına adadığını belirten Mustafayeva, 30 senedir Ermenistan işgalindeki toprakların Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yönetiminde kurtarıldığını hatırlattı.

Mustafayeva, bayraklarının kurtarılan topraklarda dalgalanmasının merhum lideri de sevindirdiğini umduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş da 2021 yılında 60 dönümlük alanda Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin hatırası olacak ormanı oluşturmak için dikim yaptıklarını kaydetti.

Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla 100 fidanı toprakla buluşturduklarını dile getiren Soydabaş, "İki devlet, tek millet ülkümüzün kıyamete kadar devam etmesini diliyorum." dedi.

Konuşmalardan sonra alana ilk fidanı Başkonsolos Mustafayeva, Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Soydabaş dikti.