Gururlandıran Haber! Sakarya, 'Avrupa Spor Şehri' Bayrağını Kaptı

Gururlandıran Haber! Sakarya, 'Avrupa Spor Şehri' Bayrağını Kaptı
Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe), Sakarya ilini '2023 Avrupa Spor Şehri' ilan etti. Daha sonra da bayrağı teslim etti.Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda Belediye Başkanı...

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe), Sakarya ilini '2023 Avrupa Spor Şehri' ilan etti. Daha sonra da bayrağı teslim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla ACES Europe yöneticilerini ağırladı.

Yüce, federasyonun İtalyan yöneticileri Alessio Di Maio ve Chira Spinato, Danimarka'da FitforKids kuruluşunun yöneticileri Pelle Plesner ve Ditte Gybel'i makamında ağırladı. Ayrıca konuklarına Sakarya'nın tarihi, turistik ve kültürel öğeleriyle ilgili kısa bilgiler verdi.

Sakarya'ya hayran kaldığını belirten ve spora yapılan yatırımlar için teşekkür eden Di Maio, ACES'in gönderdiği Avrupa Spor Şehri bayrağını teslim etti.

Daha sonra Sakarya'nın tanıtım görüntülerini izleyen Di Maio, şehrin bu unvanı hak ettiğini de dile getirdi. Ziyaretin sonunda ise Danimarkalı yöneticiler, Yüce'ye hediye sundu.

Yüce ise bayrağı aldıktan sonra çok gururlu olduklarını şu ifadelerle kaydetti:

Bayrağımızı bugün teslim aldık. Spora ve sporcuya olan yatırımlarımız artarak devam edecek. Şehrimizin adını tüm dünyada duyurmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah 2023 yılında Sakaryamızın adı, gerçekleştireceği uluslararası organizasyonlarla tüm dünyada yankılanacak.