Edirne'de Sarıkamış Harekatı'nın 108. Yılı Anıldı

Edirne'de Sarıkamış Harekatı'nın 108. Yılı Anıldı
Lisenin öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Bahar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Gür, daire amirleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,...

Lisenin öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Bahar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Gür, daire amirleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ayrıca bir fotoğraf sergisinin de açıldığı okulun Mavi Salon'unda konuşan lise müdürü Abdülaziz Yük, şunları kaydetti:

Tarihe ‘felaketli bir meydan muharebesi’ olarak geçen Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şahadete erdikleri şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış bir yiğitlik destanıdır.

Sarıkamış'ta yaşananlar özellikle geleceğimizin teminatı genç kuşaklarımızın ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosudur. Yüreklerde taşınan vatan millet ve bayrak sevgisi eşsiz bir sağduyu ve yüksek disiplin anlayışı ile birleşerek kahraman Mehmetçiğin en zor şartlarda bile göğüs germesini sağlamıştır. Milli bir inançla görevini geri yerine getiren Türk askeri mücadele azmi kararlılığı ve fedakarlığıyla birer kardelene dönüşmüş ve aziz milletimizin zihninde gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

Konuşmadan sonra ise Sarıkamış Belgeseli izlendi. Ayrıca okulun edebiyat öğretmeni Kazım Koçer ve öğrenciler tarafından tiyatro gösterisi sunuldu.