Düşük Faizli Kredi Dolandırıcıları Tutuklandı

Düşük Faizli Kredi Dolandırıcıları Tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından internetten "düşük faizli kredi başvurusu için tıklayınız" şeklindeki sahte ilanlarla vatandaşların dolandırılması üzerine çalışma...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından internetten "düşük faizli kredi başvurusu için tıklayınız" şeklindeki sahte ilanlarla vatandaşların dolandırılması üzerine çalışma başlatıldı.

Yapılan incelemelerde sahte ilana başvuru yapanları arayıp "krediniz onaylandı" gibi söylemler yaparak kişisel bilgilerinin toplandığını belirlenen ekipler, bu yöntemle mağdurların şifre bilgilerinin öğrenildiğini, banka hesaplarındaki varlıklarının boşaltıldığını ayrıca kişisel bilgiler kullanılarak krediler çekildiğini tespit etti.

Çalışmaların tamamlanmasından sonra Çekmeköy'deki bir sitede çağrı merkezi ve ofis olarak kullanılan 2 adresi belirleyen ekipler, düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 4 şahsı yakaladı.

Ele geçirilen dijital materyal üzerinde yapılan incelemede, birçok vatandaşa ait kişisel bilgilerin bulunduğu anlaşılırken toplam mağduriyetin ise 368 bin 911 lira olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı, 2'si ise adli kontrol hükümleri uygulanıp serbest bırakıldı.