Balıkesir'de Öğrenciler Kendi Harçlıklarını Kendileri Çıkaracak

Balıkesir'de Öğrenciler Kendi Harçlıklarını Kendileri Çıkaracak
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yeni bir proje hayata geçirildi. İlçede yer alan Necmi Komili İlkokulunda Başka Bi Okul Mümkün Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı tarım eğitimi hayata geçirildiği...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yeni bir proje hayata geçirildi. İlçede yer alan Necmi Komili İlkokulunda Başka Bi Okul Mümkün Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı tarım eğitimi hayata geçirildiği duyuruldu.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner'in desteğiyle çalışmalarına başlanan projede okulun bahçesinde geniş bir alanda öğrencilerin toprakla ilgilenerek tarımsal ürün üretmesi ve bu üretilen ürünlerin de harçlıklarını çıkarmasına imkan tanınmaktadır.

Boyner: Ayvalık Benim Memleketim

Balıkesir Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman tarafından açılışı gerçekleştirilen projenin çalışma devam ederken gezdiğini ve yapılan işten de oldukça etkilendiğini söyledi. Yaman tarafından yapılan açıklamada bu projenin örnek olması ve bu projelerin de sayısının artmasını dilediğini söyledi.

Projenin en büyük destekçisi olan Ümit Boyner ise konuyla alakalı:

"Tabii Ayvalık benim de memleketim. Köklerine çok bağlı olan babam, bir Ayvalık ve Kuzey Ege aşığıydı. Biz de hep kökümüzü burada bildik. Çocukları ve torunları olarak adı burada anılsın, yaşasın diye arzu ettik. Aileler çocuklarına kök verir, okul da kanatları takar. Ailemizde öğrendiğimiz değerler, okulda öğrendiğimiz bilgilerle pekişir. Kökümüzden ne kadar uzaklaşırsak o kadar yalnızlaşırız, yabancılaşırız. Bugün gittikçe betonun boğduğu şehirlerde yaşıyoruz. Oysa hepimizin özü doğa. Biz ağaç, doğa, canlı sevgisiyle büyüdük. Kökümüz hep doğa sevgisi oldu. Çocuklarımız için de temiz Ege havasında fidan dikmeyi, o fidanı büyütmeyi, yeşillenmesini, çiçek vermesini, meyve vermesini doğayı yaşayarak kanatlanmalarını, bitkileri, ağaçları, kuşları, böcekleri severek, unutmadan büyüyebilmelerini, doğanın var olmamız ve insanlık olarak devam etmemiz için en büyük güç olduğunun farkındalığında, köklerinden kopmadan hayata başlamalarını hayal ettik. O nedenle babamın anısına öğrencilerimiz için bir bahçe yapmak bize çok anlamlı geldi." dedi

Değişim ve Dönüşümün Açılışı!

Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'da iki yıldan fazladır bu projenin üzerinde olduklarını belirterek değişim ve dönüşümün açılışının bu proje olduğunu belirtti. Güner Bahadır tarafından yapılan açıklamada:

“Özellikle dünyanın değişen iklimi üzerinde, bizlerin öncesinden geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bu değişim ve dönüşüme hazırlamak adına burasının bir okul olduğunun bilinciyle, öğrencilerimizin bu değişime ve dönüşüme hazırlanması amacıyla verdiğimiz eğitimlerin önemli bir laboratuvarı olan bu alanda, eğitimin çok önemli bir parçası olan yaşayarak ve uygulayarak öğrenmeyi hayata geçireceğiz." denildi.