YouTube Music yenilik getirdi: Albüm ve şarkı jenerikleri geliyor

YouTube Music yenilik getirdi: Albüm ve şarkı jenerikleri geliyor
YouTube Music, artık en sevdiğiniz müzikleri dinlerken şarkı ve albüm jeneriklerini kontrol etme özelliğini ekliyor. İşlev, uzun zamandır icra edenin kim olduğu ve her bir parçayı kimin yazdığı, ürettiği ve bestelediği gibi...

YouTube Music, artık en sevdiğiniz müzikleri dinlerken şarkı ve albüm jeneriklerini kontrol etme özelliğini ekliyor. İşlev, uzun zamandır icra edenin kim olduğu ve her bir parçayı kimin yazdığı, ürettiği ve bestelediği gibi ayrıntılı şarkı bilgilerini hızlı şekilde görebileceğiniz Tidal gibi diğer birçok akış hizmetinin parçası oldu.

youtube-music-sarki-ve-album-jenerigi-sunmaya-basliyor

YouTube Music Tidal'dan farklı işliyor

Tidal, destek bantlarına, müzik örneklerine ve hatta varsa stüdyo personeline verilen uygun kredi ile ses ve miksaj mühendisi bilgileri sunuyor. Akış hizmeti ayrıca parça ya da albüm incelemeleri ve eleştirmenlerin ödüllerini 'Bilgi' panelinde içeriyor. Bununla birlikte, YouTube Music'te şarkı jeneriğinin görüntülenme şekli, çok daha az veri noktasına sahip Tidal gibi hizmetlerden farklıdır.

youtube-music-sarki-ve-album-jenerigi-sunmaya-basliyor

Reddit'teki bir gönderi bazı kişilerin YouTube Music'teki 'Şarkı jeneriklerini görüntüle' seçeneğini görmeye başladığını gösteriyor. YouTube, şarkının resmen kim olduğu hakkında kullanıcılara bilgi veriyor. Bu noktada, yazar, yapımcı ve müzik meta verilerinin nereden geldiği gibi müziğinizle ilgili verileri gösterir. Bu son veri noktası, bağımsız ve kendi kendine yayın yapan sanatçılar YouTube Music kullanıyorsa sorun yaratabilir. Verilerin nasıl gönderilebileceği ya da müzik şirketleri tarafından sağlanıp sağlanmadığı açık değildir.

youtube-music-sarki-ve-album-jenerigi-sunmaya-basliyor

Bu aşamada geniş çapta kullanıma sunulmuş gibi görünmüyor. Bu, birçok YouTube Music işlevinde olduğu üzere önümüzdeki günlerde ve haftalarda sunucu taraflı bir güncelleme yoluyla kullanıma sunulacağını gösteriyor.