Yeni Bing Nedir? Microsoft Yeni Bing'i Kullanıma Açtı

Yeni Bing Nedir? Microsoft Yeni Bing'i Kullanıma Açtı
Tarayıcı devi tarafından kullanıcılara gönderilen bildirimde 'Yeni Bing'i kullanıma açtığını duyurdu.

OpenAI’a 10 milyar dolarlık yatırım yapmasının ardından Microsoft, OpenAI ile ortaklık olarak “ChatGPT’den daha güçlü” olacağını vadettiği arama motoru yeni Bing’i duyurmuştu.

Microsoft'un 'web için yapay zeka destekli yardımcı pilotunuz' olarak tanımladığı Yeni Bing büyük bir heyecanla bekleniyordu.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, "Yapay zeka destekli aramanın harikasını keşfedin. Günlük dili kullanarak herhangi bir şey sorun, bulun ve oluşturun." ifadeleri yer aldı.

"Aklınızdaki soruyu sorun. Ne kadar ayrıntılı sorular sorarsanız o kadar net yanıtlar alırsınız." şeklinde duyurulan yeni bing kullanıcılarda büyük bir merak uyandırdı.

Yeni Bing Nedir?

Yeni Bing olarak isimlendirilen sistem sizden maksimum 1.000 karaktere kadar bir soru sormanızı istiyor. Ardından algoritma birkaç arama sorgusu çalıştıracak, sonuçları derleyecek ve kısa özet şeklinde bir yanıt üretecek. Öte yandan, bu bilgileri hangi kaynaklardan aldığını da ifade edecek.

Yeni Bing'e Nasıl Erişilir?

Microsoft Edge tarayıcısı aracılığıyla, Yeni Bing'e Bing.com/chat adresinden ya da sağ üstteki Bing Sohbet simgesine tıklayarak Edge kenar çubuğundan erişebilirsiniz. Edge tarayıcısında Microsoft Hesabınızla oturum açtığınızdan emin olmanız yeterlidir.