WhatsApp Yıllardır Yakınan Kullanıcıları Sonunda Duydu! Bomba Özellik Geliyor

WhatsApp Yıllardır Yakınan Kullanıcıları Sonunda Duydu! Bomba Özellik Geliyor
WhatsApp BetaInfo'dan gelen yeni bir ekran görüntüsünde HD fotoğraf gönderme özelliği üzerinde çalışıldığı görüldü.

WhatsApp, beta kullanıcıları için iOS ve Android platformlarında HD fotoğraf özelliğini kullanıma sunarak dikkat çekici bir gelişme yaşadı.

23.4.0.70 kodlu WhatsApp'ın iOS beta sürümünde, uygulamaya "HD fotoğraf gönderme" seçeneğinin ekleneceği ortaya çıktı. Şu anda ise bu özellik, WhatsApp'ın iOS (23.11.0.76) ve Android (2.23.12.13) beta sürümlerini kullanan tüm kullanıcılar tarafından deneyimlenebiliyor.

Test Aşamasında!

WhatsApp'ın test aşamasında olan bu yeni özelliği, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde artıracak nitelikte görünüyor. Çünkü WhatsApp, bugüne kadar gönderilen fotoğrafları sıkıştırarak iletiyordu ve bu durum görüntü kalitesinde ciddi düşüşlere yol açıyordu.

Test aşamasına geçen yeni özellik, bu sorunu kısmen de olsa ortadan kaldıracak. Kullanıcılar, HD fotoğraf seçeneği ile ileri düzeyde ve kalite kaybı yaşamadan fotoğraf gönderebilecekler.

whatsapphdfotografgonderme.jpg

Kullanıcılar HD Seçimi Yapabilecek

Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, WhatsApp'ta fotoğraf gönderme işlemi yaparken, ekranın üst kısmında yeni bir "HD" seçeneği yer alacak. Kullanıcılar bu seçeneğe dokunduğunda, fotoğrafın standart kalitede mi yoksa HD kalitede mi gönderileceğini seçebilecekler. HD kalitede gönderilen fotoğraflar, sohbet ekranında HD kalitesini belirten bir etiket taşıyacak.

Yakında Tüm Kullanıcılara Gelecek

WhatsApp'ın yakın zamanda tüm kullanıcılara ulaşacak olan bu yeni özellik, yine de gönderilen bir görüntünün orijinal kalitesinde iiletilmesini sağlamayacak. Ne kadar yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf gönderilirse gönderilsin, WhatsApp hala belli bir sınırlama uygulamaya devam edecek. Ancak bu durumun çok da önemli olmayabilir. Çünkü görüntü kalitesi, standart çözünürlüğün iki katından fazla olacak. Bu da birçok kullanıcı için oldukça yeterli bir düzey olarak görünüyor.