WhatsApp, Android İçin Alt Gezinme Çubuğu Alıyor

WhatsApp, Android İçin Alt Gezinme Çubuğu Alıyor
Google, uygulama geliştiricilerin gezinmeyi kolaylaştırmak için Android uygulamaları için bir alt gezinme çubuğu kullanmalarını önerir. Google bu kılavuzu birkaç yıl önce yayınladığından beri, Android'deki birçok uygulama...

Google, uygulama geliştiricilerin gezinmeyi kolaylaştırmak için Android uygulamaları için bir alt gezinme çubuğu kullanmalarını önerir. Google bu kılavuzu birkaç yıl önce yayınladığından beri, Android'deki birçok uygulama alt gezinme çubuğunu uyguladı. Ancak, WhatsApp bunlardan biri değil. Gezinme için üst kısımdaki sekmeleri kullanmaya devam ediyor.

whatsapp-android-icin-alt-gezinme-cubugu-aliyor

WhatsApp, Android için gezinme çubuğuyla kullanışlılık sağladı

Kullanımı o kadar zor olmasa da, kesinlikle bir alt gezinme çubuğu kullanmak kadar kullanışlı değildir. WhatsApp şimdi bir alt gezinme çubuğunu test ettiğinden, bu yakında değişiyor. WABetaInfo tarafından keşfedildiği üzere, Android için WhatsApp'ın (v2.23.8.4) en son beta sürümü, mevcut kararlı sürümdeki üste monte edilmiş sekmelerin aksine bir alt gezinme çubuğuna sahiptir.

whatsapp-android-icin-alt-gezinme-cubugu-aliyor

Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, bu alt gezinme çubuğunda dört düğme bulunur. WhatsApp'ın iOS uygulamasının düzenine benzeyen Sohbetler, Topluluklar, Durum ve Çağrılar düğmeleri yer alıyor. En son tasarım değişikliği, yalnızca uygulamada gezinmeyi çok daha kolay hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda uygulamanın tasarımını Google'ın tasarım felsefesi ve WhatsApp'ın iOS'taki görünümü ile daha uyumlu hale getiriyor.

whatsapp-android-icin-alt-gezinme-cubugu-aliyor

Son tasarım değişikliği şu anda geliştirme aşamasındadır. Geliştirme tamamlandıktan sonra, beta test kullanıcılarına sunulacak ve bu sorunsuz bir şekilde tamamlandığında, halka açık hale getiriliyor. WhatsApp'ın uygulamanın kararlı sürümünde alt gezinme çubuğunu ne zaman sunacağına dair şu an için somut bir bilgi yer almıyor. Bununla birlikte, WhatsApp'ın özellik sunum zaman çizelgelerine göre, WhatsApp'ın önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamanın kararlı sürümünde alt gezinme çubuğunu sunmasını bekleyebilirsiniz.