Twitter, Kullanıcıların Metinlerindeki Yazı Sınırını Artırıyor

Twitter, Kullanıcıların Metinlerindeki Yazı Sınırını Artırıyor
Twitter, aylık 8 ABD doları Blue aboneliği için ödeme yapan kullanıcılar için daha cömert bir karakter limiti, para kazanma seçenekleri ve metin biçimlendirme seçenekleri dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik eklerken, CEO'su...

Twitter, aylık 8 ABD doları Blue aboneliği için ödeme yapan kullanıcılar için daha cömert bir karakter limiti, para kazanma seçenekleri ve metin biçimlendirme seçenekleri dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik eklerken, CEO'su Elon Musk düzenli olarak "Bana Her Şeyi Sor" tartışmaları yapmayı planladığını söyledi. Şirketin duyurusu, para kazanmaya yalnızca Twitter Blue için ödeme yapan kişiler tarafından erişilebileceğini gösteriyor. Bu noktada karakter sınırı 10.000'e yükseldi.

twitter-kullanicilarin-metinlerindeki-yazi-sinirini-kaldiriyor

Twitter, metinlerdeki karakter sınırını 10.000 yaptı

Bu, YouTube, TikTok veya Substack gibi bu ayrıcalık için aylık abonelik ücreti almayan ve bunun yerine içerik oluşturucunun kazancından kesinti alan diğer platformlardan farklıdır. Bazı yazarlar, Twitter'ın yazarlardan platform için uzun biçimli içerik oluşturmak için ödeme yapmalarını etkili bir şekilde istediğini belirtmekte gecikmedi. Perşembe günü erken saatlerde Musk, Twitter'ın önümüzdeki 12 ay boyunca böyle bir kesinti yapmayacağını ve ardından Twitter'ın küçük bir miktar alacağını söyledi.

twitter-kullanicilarin-metinlerindeki-yazi-sinirini-kaldiriyor

Twitter'ın genişletilmiş özellik seti, doğrudan yazarları hedefliyor gibi görünüyor ve platformdan ve Musk'ın haber bülteni platformu Substack ile kamuoyundaki kan davasından günler sonra geliyor. Geçen hafta Twitter, önce etkileşimi engelleyerek ve daha sonra bağlantıları güvensiz olarak etiketleyerek Substack bağlantıları içeren tweet'leri sıkılaştırmaya başladı.

twitter-kullanicilarin-metinlerindeki-yazi-sinirini-kaldiriyor

Substack bağlantılarına sahip tweetler de arama sonuçlarında görünmeyi durdurdu ve Substack'teki yazarlar artık haber bültenlerine veya gönderilerine Twitter bağlantılarını yerleştiremiyorlardı. Yaygın eleştirilerin ardından Musk, Substack'i rakip bir ürün olan Substack Notes'u piyasaya sürmeye yardımcı olmak için Twitter veritabanının büyük bir bölümünü indirmeye çalışmakla suçlayarak değişikliklere yanıt verdi. Substack CEO'su bu iddiaları reddetti ve Twitter'ı sitelerine giden bağlantıları kısıtlamakla suçladı.