TEKNOFEST İstanbul'da Robot Kol Projesi Finale Kaldı

TEKNOFEST İstanbul'da Robot Kol Projesi Finale Kaldı
Özel bir Anadolu lisesinin öğrencileri, el şekillerine bağlı olarak sayıları algılayan yerli ve milli yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi barındıran bir robotik kol geliştirdi.Engellilerin iş hayatında daha fazla...

Özel bir Anadolu lisesinin öğrencileri, el şekillerine bağlı olarak sayıları algılayan yerli ve milli yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi barındıran bir robotik kol geliştirdi.

Engellilerin iş hayatında daha fazla yer alabilmesini hedeflediklerini ifade eden Özel Başakşehir Oğuzkaan Koleji Anadolu Lisesi'nden Arcturus ekibindekiler açıklamalar yaptı.

Proje üyelerinden 12'nci sınıf öğrencisi Erol Demirbaş, geliştirdikleri robot kolda 4 servo motor ve Ardunio ile birleştirilmiş geliştirme kartları bulunduğu söyleyerek, dış yüzeyi için 3 boyutlu yazıcı kullandıklarını belirtti.

3 Boyutlu Yazıcıyla Yaptık

Arkadaşlarıyla geliştirdikleri görüntü izleme yazılımı sayesinde robot kolun uzaktan hareket ettirilebildiğini kaydeden Demirbaş, "Yazılımımızda 200 derecelik bir açı değeri belirledik. Özellikle engelli bireylerin endüstriye katılımları önemli olduğu için maksimum hareket mesafesini belirlemeye çalıştık, bunun üzerinde ilerledik ve tasarımımızı 3 boyutlu yazıcıyla yaptık." dedi.

Öte yandan Demirbaş, geliştirdikleri elektrikli araçla yarışmaya katıldıkları kategoride de finale kaldıklarını söyleyerek, "Her deneyim, her yarışma apayrı bir şans. Her yaptığınız işte başka bir şey öğreniyorsunuz. Her geliştirdiğiniz projede bambaşka şeyler ortaya çıkıyor. Mühendis olmak bu, elinde ne varsa onu değerlendirmen gerekiyor." ifadesini kullandı.