SpaceX, Falcon 9 Roketinden Dünya'nın Mermer Benzeri Görünümünü Paylaştı

SpaceX, Falcon 9 Roketinden Dünya'nın Mermer Benzeri Görünümünü Paylaştı
SpaceX geçtiğimiz günlerde, işgücü Falcon 9 roketinin ikinci aşamasından çekilen bazı çarpıcı görüntüleri paylaştı. Klip, Dünya'yı binlerce mil öteden okyanus, kara ve bulutun açıkça görülebildiği şekilde gösteriyor....

SpaceX geçtiğimiz günlerde, işgücü Falcon 9 roketinin ikinci aşamasından çekilen bazı çarpıcı görüntüleri paylaştı. Klip, Dünya'yı binlerce mil öteden okyanus, kara ve bulutun açıkça görülebildiği şekilde gösteriyor. Bununla birlikte, en çarpıcı olanı, 1972'de Apollo 17 görevi sırasında çekilen ve bize Dünya'nın ilk inanılmaz net görüntülerinden birini veren ikonik "mavi bilye" karesini akla getiren gezegenin mermer benzeri görünümü oldu.

spacex-falcon-9-roketinden-dunyanin-mermer-benzeri-gorunumunu-paylasti

SpaceX, Falcon 9 roketinden görüntü paylaştı

Görüntüler, SpaceX'in ABD genelinde C-bandı televizyon ve veri hizmetleri sağlayacak olan Northrop Grumman yapımı SES-18 ve SES-19 telekomünikasyon uydularını konuşlandırmak üzere 17 Mart'ta gerçekleştirdiği görev sırasında çekildi. Video, SpaceX'in Falcon 9 roketinin ikinci aşamasından, uyduları jeosenkronize transfer yörüngesine taşırken çekildi.

[embed]

Bu, yaklaşan Artemis II görevindeki astronotların şu anda gelecek yıl için planlanan tarihi bir görevde aya giderken keyfini çıkarabilecekleri türden harika bir manzara gibi duruyor. Geçen yıl mürettebatsız Artemis I test uçuşu sırasında Orion uzay aracı, 92.000 mil öteden Dünya'nın benzer şekilde nefes kesici görüntülerini geri gönderdi. Görüntüler, 1972'deki son Apollo görevinden bu yana, insan tarafından derecelendirilen bir uzay aracının Dünya'nın uzak görüntülerini ilk kez çekmesi oldu.

spacex-falcon-9-roketinden-dunyanin-mermer-benzeri-gorunumunu-paylasti

O sırada bir NASA temsilcisi, "Uzayın karanlığındaki mavi mermerimizin görüşleri artık yeni bir neslin, Artemis neslinin hayal gücünü yakalıyor" dedi. Dünya'nın daha yakın ama aynı derecede harika görüntüleri, Dünya'nın yaklaşık 250 mil üzerinde yörüngede dönen Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar tarafından düzenli olarak yakalanıyor.