Sony Xperia 1 V Piyasaya Sürüldü

Sony Xperia 1 V Piyasaya Sürüldü
Sony'nin Xperia telefonları, uzun süredir fotoğrafçılar ve müzik tutkunları için tercih edilen cihazlar olarak ün kazanmıştır. Bu, büyük ölçüde kısıtlı görüntü işleme, 3,5 mm bağlantı noktası, çeşitli ses standartları...

Sony'nin Xperia telefonları, uzun süredir fotoğrafçılar ve müzik tutkunları için tercih edilen cihazlar olarak ün kazanmıştır. Bu, büyük ölçüde kısıtlı görüntü işleme, 3,5 mm bağlantı noktası, çeşitli ses standartları için destek ve şirketin Alpha kameralarıyla bağlantı gibi özelliklerden kaynaklanmaktadır. Şimdi şirket, şirketin 2023 için amiral gemisi akıllı telefonu olan Sony Xperia 1 V'yi duyurdu. Görünüşe göre şirket bu kutuları ve ardından bazı kutuları işaretlemeye devam ediyor.

sony-xperia-1-v-piyasaya-suruldu

Sony Xperia 1 V Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle geliyor

Belki de en büyük değişiklik ana kamerayı etkiliyor, çünkü Sony nihayet 12MP birincil sensörü ultra yüksek çözünürlüklü bir shooter lehine bırakmaya karar verdi. Daha spesifik olarak Sony, ana kamera (f/1.9, 1.12 mikron piksel) için 52MP Exmor T serisi sensör kullanıyor ve şirket bu 1/1.35 inçlik sensörün aslında Xperia 1 IV'lerden 1.7 kat daha büyük olduğunu söylüyor.

sony-xperia-1-v-piyasaya-suruldu

Sony, bu yeni sensörün Xperia 1 IV'ün ana kamerasına kıyasla düşük ışık hassasiyetini iki katına çıkardığını ve sahnenin karanlık alanlarında minimum gürültü vermesi gerektiğini söylüyor. 52MP sensör, daha geleneksel 4:3 oranının aksine 4,3:3 en boy oranını benimser, ancak telefon yalnızca fotoğraflar ve videolar için 48MP kullanır. Ayrıca, telefon, beklediğiniz gibi varsayılan olarak 12MP piksel gruplu fotoğraflara sahiptir. İşin garibi Sony, bu kamerayla 4:3 video da çekebileceğinizi söylüyor.

sony-xperia-1-v-piyasaya-suruldu

Aksi takdirde Sony, Xperia 1 IV'ün 12 MP değişken telefoto kamerasını elinde tutuyor. Bu, yine de 85 mm ila 125 mm'lik çekimler (3,5x ila 5,2x) sağlar, bu nedenle daha uzun menzilli yakınlaştırma umut edenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Sony Xperia 1 V ayrıca 12 MP ultra geniş kamera (f/2.2, 16 mm) içerir.

Şirket, "sinema benzeri" video için S-Cinetone seçeneği, düşük ışıkta iyileştirilmiş enstantane için Gece Çekimi özelliği, profesyonel uygulamalarda odak zirvesi ve Yaratıcı Görünüm işlevi gibi kamerayla ilgili pek çok ekleme getiriyor. Sony ayrıca bir Alpha kamera ile eşleştirildiğinde gelişmiş bir deneyim sunarak, telefonu harici bir ekran olarak kullanmaya devam ederken kameranın çıktısını Xperia cep telefonunun belleğine kaydetmenize olanak tanır.

Ayrıca, vlog çekerken bir ürüne doğru bir şekilde odaklanmak için bir ürün vitrini ayarı ve ayrıca ses öncelikli mikrofon desteği vardır. Sony ayrıca sonunda Photo Pro, Video Pro ve Cinema Pro uygulamalarını dikey yönlendirme için dikey kullanıcı arayüzleriyle güncelledi.

Sony Xperia 1 V, amiral gemisi işlemcisi olmadan amiral gemisi bir telefon olmazdı ve telefon gerçekten de bir Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine sahiptir. Şirket, işlemcinin kamerayı kullanırken güç tüketimini yüzde 20 oranında azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Sony ayrıca ısı difüzyon levhasının hacmini geçen yıla göre yüzde 60 artırdığını iddia ediyor. Xperia 1 IV aşırı ısınma ve düşük sürekli performans sorunları yaşadığı için bu iyi bir haberdir.

Bu yonga seti, geçen yılki telefonda görülen aynı 6,5 inç 4K 120Hz OLED ekranı (21:9) kullanıyor. Sony, bunun bir LTPO paneli olmadığını, rakip amiral gemisi telefonlarda görülen 10Hz ve hatta 1Hz yerine yalnızca minimum 60Hz'e düşebildiğini doğruladı. Her durumda, bu, piyasadaki 4K ekrana sahip birkaç telefondan biridir.