Samsung Klavye, One UI 5.1'de Pilin Bitmesine Neden Oluyor

Samsung Klavye, One UI 5.1'de Pilin Bitmesine Neden Oluyor
Galaxy S23 ile çıkış yapan One UI 5.1, Galaxy S23 serisinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra eski cihazlara yayılmaya başladı. Birçok yeni özellik getiriyor, ancak aynı zamanda birçok cihazda aşırı pil tüketimine...

Galaxy S23 ile çıkış yapan One UI 5.1, Galaxy S23 serisinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra eski cihazlara yayılmaya başladı. Birçok yeni özellik getiriyor, ancak aynı zamanda birçok cihazda aşırı pil tüketimine neden oluyor gibi görünüyor. İlk başta sadece Galaxy S21 ve Galaxy S22'nin bu sorundan etkilendiği düşünülüyordu. Şimdi sorun Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Fold 3 dahil olmak üzere diğer birçok cihazda da var gibi görünüyor.

samsung-klavye-one-ui-5-1de-pilin-bitmesine-neden-oluyor

Sorunun Samsung Klavye bünyesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belli değil

O zamanlar, bu aşırı pil tüketiminin temel nedeni net değildi. Birçok kullanıcı Samsung Klavye uygulamasının soruna neden olduğunu bildirdi. Olması gerekenden çok daha fazla pil tüketiyordu. En azından, Samsung telefonlarındaki pil kullanım istatistikleri bunu gösteriyor. Bu kullanıcı spekülasyonları gerçekten doğruydu. Samsung, One UI 5.1 çalıştıran cihazlarda pil tüketiminin artmasının nedenlerinden birinin Samsung Klavye uygulaması olduğunu onayladı.

samsung-klavye-one-ui-5-1de-pilin-bitmesine-neden-oluyor

Samsung, Tayland topluluk forumunda Samsung Keyboard'un One UI 5.1 çalıştıran cihazlarda pil kullanımını artırdığını söyledi. Şirkete göre, Samsung Klavye'nin bu sürümü bazı ek değerlendirme süreçleri nedeniyle daha fazla pil tüketiyor. En azından, ifade Tayca'dan İngilizce'ye çevrilirken okunan şey buydu.

samsung-klavye-one-ui-5-1de-pilin-bitmesine-neden-oluyor

Neyse ki, Samsung bu sorun için bir düzeltme buldu ve 2 Mart 2023'te yayınlanan Samsung Klavye uygulaması güncellemesi (v5.6.10.31) ile birlikte geldi. Zaten bu sürümü kullanıyor olabilirsiniz. Şirket, pilin bitmesi sorununu çözmek için Galaxy akıllı telefon ve tablet kullanıcılarından Samsung Klavye'yi en son sürüme güncellemelerini istedi.

Galaxy Store, sistem uygulamalarını varsayılan olarak otomatik olarak günceller. Bu nedenle, muhtemelen Samsung Klavye'nin en son sürümünü zaten çalıştırıyorsunuzdur. Uygulama henüz güncellenmediyse Galaxy Store » Menü » Güncellemeler'e gidip Tümünü Güncelle düğmesine dokunarak güncelleyebilirsiniz. Aşırı pil tüketimi sorununu çözmelidir.