Samsung, Galaxy S23 Ultra için video moduna 2x yakınlaştırma getiriyor

Samsung, Galaxy S23 Ultra için video moduna 2x yakınlaştırma getiriyor
Dün, Samsung'un Galaxy S23 Ultra'nın Portre moduna bir kamera seçeneği daha (2x yakınlaştırma) getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi, Güney Koreli firma, bu seçeneği video kayıt moduna da genişletmeye çalıştığını...

Dün, Samsung'un Galaxy S23 Ultra'nın Portre moduna bir kamera seçeneği daha (2x yakınlaştırma) getirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi, Güney Koreli firma, bu seçeneği video kayıt moduna da genişletmeye çalıştığını açıkladı. Samsung'un yazılım geliştirme ekibi, şirketin resmi forumu aracılığıyla Galaxy S23 Ultra'nın video kayıt modunda 2x yakınlaştırma seçeneğine sahip olacağını açıkladı. Bu seçeneğin, birincil 200MP ISOCELL HP2 kamera sensöründen merkez 50MP çözünürlüklü kırpmayı kullanacağı bildiriliyor. Bu da mevcut çerçevelerden basit bir dijital kırpma olmadığı anlamına geliyor. Bu nedenle, video kayıt kalitesi çok daha yüksek olacaktır.

samsung-galaxy-s23-ultra-icin-video-moduna-2x-yakinlastirma-getiriyor

Galaxy S23 Ultra, video moduna 2x yakınlaştırma seçeneği alıyor

Kullanıcılar bu moddaki video kalitesini sorduğunda, Samsung'un forum moderatörü, şirketin mühendislerinin görüntü kalitesini zaten değerlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle, video kaydederken yerel olmayan 2x yakınlaştırma düzeyi kullanıldığında parlaklık ve diğer kalite unsurları etkilenmeyecektir. Bu özelliğin Galaxy S22 Ultra, Galaxy S23 veya Galaxy S23+'ta yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belli değildir.

samsung-galaxy-s23-ultra-icin-video-moduna-2x-yakinlastirma-getiriyor

Gelecekteki bir yazılım güncellemesiyle, Video modundaki 2x yakınlaştırma seçeneği Galaxy S23 Ultra'da kullanıma sunuluyor. İkinci Mayıs 2023 yazılım güncellemesi ile Portre modunda 2x yakınlaştırmanın yanında gelip gelmeyeceği belli değildir.