Samsung, Exynos Çiplerini Galaxy Amiral Gemilerine Geri Getirmeye Çalışıyor

Samsung, Exynos Çiplerini Galaxy Amiral Gemilerine Geri Getirmeye Çalışıyor
Son zamanlarda, Samsung'un Exynos SoC'leri amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S serisine geri getirmeyi planladığına dair söylentiler dolaşıyor. Sokaktaki söylentiye göre marka, Exynos 2400 yonga setini Galaxy S24 serisine...

Son zamanlarda, Samsung'un Exynos SoC'leri amiral gemisi akıllı telefon serisi Galaxy S serisine geri getirmeyi planladığına dair söylentiler dolaşıyor. Sokaktaki söylentiye göre marka, Exynos 2400 yonga setini Galaxy S24 serisine dahil etmeyi planlıyor. Bu söylentiler doğru gibi görünüyor. Q1 2023 kazanç çağrısında Samsung, Exynos SoC'leri amiral gemisi akıllı telefonlarına yeniden dahil etmeye çalıştığını doğruladı.

samsung-exynos-ciplerini-galaxy-amiral-gemilerine-geri-getirmeye-calisiyor

Samsung Başkan Yardımcısından duyuru geldi

En son duyuru, doğrudan Samsung LSI DS Bölümü Başkan Yardımcısı Hyeokman Kwon'dan geldi. Kazandıran aramalarda "Exynos'un Galaxy serisinin amiral gemisine dönüşü için bastırıyoruz" dedi. Kwon, özellikle Galaxy S24'ten bahsetmese de, hepimiz biliyoruz ki Samsung, Galaxy Z serisi yerine Galaxy S serisi ile amiral gemilerine yeni yonga setleri getiriyor. Ayrıca açıklamasında Exynos 2400'ü vurgulamadı, ancak geliştirilmekte olan tek üst düzey yonga seti olduğu düşünüldüğünde, Kwon'un aynı SoC'ye işaret ettiğini varsaymak güvenlidir.

samsung-exynos-ciplerini-galaxy-amiral-gemilerine-geri-getirmeye-calisiyor

Bu noktada, Exynos'un Galaxy S serisine geri döndüğü neredeyse onaylandı ve Avrupa ve Asya ülkelerindeki Samsung hayranları en son haberleri aldıklarında büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bununla birlikte, işlerin iyi tarafı, yakın tarihli bir sızıntı, Samsung'un Exynos 2400 SoC'yi yalnızca Galaxy S24'te pişirebileceğini, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra'nın ise Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile gelebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, Exynos 2400 SoC bir hayal kırıklığı olduğu ortaya çıkarsa, bu bölgelerdeki insanlar her zaman dizideki daha yüksek değişkenlere bağlı kalabilir.