Samsung, Bellek Yongası Üretimini Azaltmayı Planlıyor

Samsung, Bellek Yongası Üretimini Azaltmayı Planlıyor
Geçen hafta Samsung, Q1 2023 kazançlarını açıkladı ve mali rapora göre şirketin işletme karı, Q1 2022'ye kıyasla yüzde 95 düştü. Mali sonuçlar ve şirketin envanter sorunlarını kolaylaştırmak için bellek modüllerinin üretimini...

Geçen hafta Samsung, Q1 2023 kazançlarını açıkladı ve mali rapora göre şirketin işletme karı, Q1 2022'ye kıyasla yüzde 95 düştü. Mali sonuçlar ve şirketin envanter sorunlarını kolaylaştırmak için bellek modüllerinin üretimini azaltacağını ima etti. Samsung, ne kadar üretim yapmayı planladığını açıklamamıştı. Analistler bunun yüzde 25 civarında olacağını tahmin ediyor.

samsung-bellek-yongasi-uretimini-azaltmayi-planliyor

Samsung, bellek yongası üretimini yüzde 25 azaltabilir

Daishin Securities'de Yarı İletken Analisti Minbok Wi, Samsung'un 2023'ün ilk yarısında bellek yongası üretimini 2022'nin ilk yarısına kıyasla yüzde 20 ila yüzde 25 arasında azaltabileceğini tahmin ediyor. KB Securities, Samsung'un NAND flaş yongalarının üretimini yüzde 15 azaltacağını ve 2022'nin 3. çeyreğine kıyasla 2023'ün 3. çeyreğinden itibaren DRAM yongalarınınki yüzde 20'den fazla arttı. Samsung Securities Analisti Min Seong Hwang, envanter seviyeleri yeterince düşmezse Samsung'un üretimi daha da azaltabileceğini söylüyor.

samsung-bellek-yongasi-uretimini-azaltmayi-planliyor

Kazanç çağrısında Samsung, orta ve uzun vadeli talebi karşılamak için yeterli bellek yongası stoğuna sahip olduğunu ve eski ürünlerin üretimini kesmeyi planladığını açıkladı. Ancak şirket, üretimini azaltmayı planladığı bellek yongalarının türlerini belirtmemişti. The Korea Herald'a göre Samsung, azalan talep nedeniyle DDR3 ve DDR4 gibi düşük maliyetli DRAM modüllerinin üretimini azaltıyor ve daha fazla popülerlik kazanan DDR5 gibi gelişmiş bellek yongalarına daha fazla odaklanıyor.

samsung-bellek-yongasi-uretimini-azaltmayi-planliyor

Cuma günü, 8 GB DDR4 RAM'in ortalama sözleşme fiyatı geçen aya göre yüzde 19,9 düşüşle 1,45 dolar olarak kaydedildi. Ocak ayında da fiyatlar yüzde 18,1 oranında düşmüştü. Pazar, Şubat ve Mart aylarında sabit kalırken, Samsung'un üretim kesintisi açıklamasına rağmen yeniden düşmeye başladı. TrendForce'a göre, tedarikçiler yüksek stok seviyeleriyle mücadele ederken fiyatlar 2023'ün ikinci çeyreğinde yüzde 15 ila yüzde 20 düşüyor. Samsung için bir rahatlama belirtisi olmasa da analistler, çip endüstrisinin 2024'te tersine dönebileceğini tahmin ediyor.