Samsung, AMD İle Yıllık Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Samsung, AMD İle Yıllık Ortaklık Anlaşması İmzaladı
Samsung, AMD Radeon grafik teknolojisini gelecekte daha fazla Exynos işlemciye getirmek için AMD ile çok yıllık bir ortaklık uzatma anlaşması imzaladığını duyurdu. Şirket yaptığı basın açıklamasında, iki firmanın mobil cihazlarda...

Samsung, AMD Radeon grafik teknolojisini gelecekte daha fazla Exynos işlemciye getirmek için AMD ile çok yıllık bir ortaklık uzatma anlaşması imzaladığını duyurdu. Şirket yaptığı basın açıklamasında, iki firmanın mobil cihazlarda konsol sınıfı grafikler için Exynos işlemcilere ultra düşük güçlü AMD Radeon grafik çözümleri getirmek için birlikte çalıştığını söyledi. Bu GPU'lar, sürükleyici ve uzun süreli oyun oturumları için güçlü ve güç açısından verimli olacaktır.

samsung-amd-ile-yillik-ortaklik-anlasmasi-imzaladi

Samsung, Exynos işlemcilere AMD ekran kartları getirmek istiyor

2021'in sonlarında Samsung, AMD Radeon grafik kartına sahip ilk akıllı telefon işlemcisini getirmek için AMD ile ortaklığını duyurdu. 2022'nin başlarında şirket, AMD RDNA2 tabanlı Xclipse 920 GPU'ya sahip Exynos 2200 yonga setini tanıttı. Yonga seti Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra'da kullanıldı. Performansı, tüketicilerin beklediği kadar iyi değildi. Ham performans açısından Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 1'in Adreno 730 GPU'suna kıyasla hala geride kaldı. Umarız iki şirket, yakında çıkacak olan Exynos yongaları ile gelecekte daha iyi GPU performansı getirmenin bir yolunu bulabilir.

samsung-amd-ile-yillik-ortaklik-anlasmasi-imzaladi

AMD Radeon grafiklerinin gelecekte daha uygun fiyatlı ve orta seviye Exynos işlemcilere geleceği aktarıldı. Şirket, AMD GPU destekli Exynos yongalarını daha fazla Galaxy A, Galaxy F ve Galaxy M serisi akıllı telefonların yanı sıra daha uygun fiyatlı Galaxy Tab serisi cihazlara getirebilir. Bu duyuru aynı zamanda Samsung'un Exynos işlemcilerinden henüz vazgeçmediğini de gösteriyor.

samsung-amd-ile-yillik-ortaklik-anlasmasi-imzaladi

Samsung Electronics Uygulama İşlemcisi (AP) Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seogjun Lee, "AMD ile birlikte Samsung, sektörde ilk kez mobil işlemcilere ışın izleme yeteneği getiren yakın tarihli işbirliğimiz de dahil olmak üzere mobil grafiklerde devrim yaratıyor. Ultra düşük güç tüketen çözümler tasarlama konusundaki teknolojik bilgi birikimimizden yararlanarak, mobil grafik alanında süregelen yenilikleri yönlendirmeye devam edeceğiz." dedi.