Samsung, 2023 1. Çeyrek Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ın Liderliğini Geri Aldı

Samsung, 2023 1. Çeyrek Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ın Liderliğini Geri Aldı
2022'nin 4. çeyreğinde Samsung, akıllı telefon pazarında bir numaralı konumunu Apple'a kaptırdı. Şirket, 2023 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefon satış tacını Apple'dan geri aldı. Şirket, büyük ölçüde yarı iletken...

2022'nin 4. çeyreğinde Samsung, akıllı telefon pazarında bir numaralı konumunu Apple'a kaptırdı. Şirket, 2023 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefon satış tacını Apple'dan geri aldı. Şirket, büyük ölçüde yarı iletken çip pazarındaki düşüş nedeniyle on dört yılın en kötü çeyreğini yaşarken, şirketin akıllı telefon işiyle ilgili bazı iyi haberleri var.

samsung-2023-1-ceyrek-akilli-telefon-satislarinda-applein-liderligini-geri-aldi

Samsung, akıllı telefon satışlarında Apple'ı geride bıraktı

Akıllı telefon işi olmasaydı, Samsung Electronics on yıllardır ilk üç aylık zararını açıklayabilirdi. Galaxy S23 serisi, bazı pazarlarda Galaxy S22 serisinden yüzde 70 daha fazla satarak gerçekten iyi sattı. Güney Koreli firma, 2023'ün ilk çeyreğinde dünya çapındaki tüm akıllı telefonların yüzde 22'sini sattı ve bir numara oldu. Ancak, bu yine de Samsung'un 2022 1. Çeyrek rakamlarından iki puan daha düşüktür. Apple, satış bazında yüzde 21'lik pazar payıyla ikinci sıraya geriledi. ABD merkezli teknoloji devi, konu gelir olduğunda hâlâ bir numaralı marka olabilir.

samsung-2023-1-ceyrek-akilli-telefon-satislarinda-applein-liderligini-geri-aldi

Xiaomi, küresel akıllı telefon satışlarında yüzde 11 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. OPPO küresel akıllı telefon pazarında yüzde 10'luk bir pay alırken, Vivo istikrarlı bir şekilde beşinci sırada ilerliyor. Bir pazar araştırma şirketi olan Canalys'e göre, küresel akıllı telefon satışları olağan 300 milyon sınırının altında kaldı ve bu, devam eden küresel ekonomik gerileme ve enflasyon nedeniyle pazarın bir düşüş yaşadığını gösteriyor.

samsung-2023-1-ceyrek-akilli-telefon-satislarinda-applein-liderligini-geri-aldi

Araştırma şirketi, akıllı telefon pazarının 2023'ün 2. çeyreğinin sonunda daha istikrarlı hale geleceğini söylüyor. Birçok uzman, akıllı telefon pazarının 2023'ün 4. çeyreğine kadar normal seviyelerine geri döneceğine inanıyor. Samsung, Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy olmak üzere iki yeni katlanabilir telefon piyasaya sürecek. 2023'ün üçüncü çeyreğinde Z Fold 5 ve üç yeni tablet Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ ve Galaxy Tab S9 Ultra'yı sunuyor. Bu da şirketin yılın ikinci yarısında daha fazla satış yapmasına yardımcı olacaktır.