Poco F5, Snapdragon 7+ Gen 2 İşlemcisinden Güç Alıyor

Poco F5, Snapdragon 7+ Gen 2 İşlemcisinden Güç Alıyor
Xiaomi Poco F5, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 işlemci ile piyasaya sürülen, ilk cihazlardan birisi oluyor. En büyük ve en iyi Android akıllı telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelirken, birçok orta sınıf ve bütçe amiral gemisi...

Xiaomi Poco F5, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 işlemci ile piyasaya sürülen, ilk cihazlardan birisi oluyor. En büyük ve en iyi Android akıllı telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelirken, birçok orta sınıf ve bütçe amiral gemisi cep telefonu, fiyatları çok büyük ölçüde artırmadan güç eklemek için önceki nesil işlemciye bakacaktır.

poco-f5-snapdragon-7-gen-2-islemcisinden-guc-aliyor

Poco F5 telefonunun hangi işlemciyi kullanacağı belli oldu

Poco F5, yaklaşmakta olan uygun fiyatlı bir amiral gemisi telefon ve Snapdragon 870 üzerinde bir yükseltme beklerken, Snapdragon Hindistan hesabı Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisinin kullanımını tanıttı. Mart 2023'te duyurulan Snapdragon 7+ Gen 2, en yüksek Kyro CPU 1 prime + 3 performans + 4 verimli çekirdek hızı 2,91 GHz ve 7 Gen 1'den yüzde 50 iyileştirilmiş performansa sahip 4nm'lik bir çiptir.

[embed]

GPU ve AI Engine için iki kat iyileştirme sunuyor. Aslında Qualcomm, Adreno GPU için 7 serisi tarihindeki en büyük performans sıçramasının yanı sıra güç verimliliğinde genel olarak yüzde 13'lük bir iyileşme olduğunu öne sürüyor. Snapdragon 7+ Gen 2; sis, duman ve diğer parçacık efektleri için Otomatik Değişken Hızlı Gölgeleme ve hacimsel işleme efektlerini etkinleştirdiğinden, oyuncular için burada Poco F5 için bazı potansiyel faydalar vardır.

poco-f5-snapdragon-7-gen-2-islemcisinden-guc-aliyor

Call of Duty Mobile, Fortnite ve diğerleri gibi 3 boyutlu oyunlar, grafik geliştirmelerle mükemmel görünüyor. İşlemci, 120 Hz QHD+ ekranları ve hatta 200 megapiksel kamera sensörlerini destekliyor. Paketin bir parçası olan Snapdragon X62 5G modem, 4,4 Gbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekliyor. Snapdragon 7+ Gen 2 sayesinde Poco F5'e sığdırılacak diğer önemli özellikler arasında, Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi için FastConnect 6900 desteklenen hızlarda beş dakikadan daha kısa sürede yüzde 0-50 pil şarjı sağlayan Quick Charge 5 yer alıyor.

Spesifikasyonların geri kalanının ne içerdiği henüz netleşmedi. Poco F5, Poco F4 serisine göre bazı önemli performans artışları sağlayabilir.