Pixel Fold Samsung Üzerinde İhtiyaç Duyulan Baskıyı Artırıyor

Pixel Fold Samsung Üzerinde İhtiyaç Duyulan Baskıyı Artırıyor
Bir süredir Google'ın Samsung Galaxy Z Fold'a bir rakip çıkaracağı söyleniyordu. Bu nihayet dün Google Pixel Fold'un resmi duyurusuyla gerçekleşti. Cihaz, piyasaya sürülmeden önce oldukça kapsamlı bir şekilde sızdırılmıştı,...

Bir süredir Google'ın Samsung Galaxy Z Fold'a bir rakip çıkaracağı söyleniyordu. Bu nihayet dün Google Pixel Fold'un resmi duyurusuyla gerçekleşti. Cihaz, piyasaya sürülmeden önce oldukça kapsamlı bir şekilde sızdırılmıştı, bu yüzden tam olarak sürpriz olmadı. Bu cihaz, şimdiye kadar gördüğümüz Galaxy Z Fold'un belki de en ciddi rakiplerinden biri haline geldi. Cihazın içinde çok fazla Samsung teknolojisi olduğunu not etmek ilginç durdu.

pixel-fold-samsung-uzerinde-ihtiyac-duyulan-baskiyi-artiriyor

Google Pixel Fold katlanabilir ekranı Samsung Display'den geldi

Google Pixel Fold'un kapağı ve katlanabilir ekranı Samsung Display'den geliyor. Google'ın bu cihaz için kullandığı özel Tensor G2 çipi de Samsung tarafından yapıldı, Koreli dev, Tensor projesinde Google ile yakın işbirliği yaptı. Kağıt üzerinde, Google Pixel Fold, kutuların çoğunu işaretler. 7,6 inçlik katlanabilir panel ve 5,8 inçlik kapak ekranı, onu Galaxy Z Fold'un liginde konumlandırıyor. Bu paneller yeterince parlaktır ve her ikisi de 120Hz yenileme hızına sahiptir.

pixel-fold-samsung-uzerinde-ihtiyac-duyulan-baskiyi-artiriyor

Ne de olsa bunlar Samsung panelleri, dolayısıyla bu istatistiklerde Galaxy Z Fold cihazlarının içinde kullanılan panellerle karşılaştırıldığında çok büyük bir fark olması beklenmiyordu. Pixel Fold ayrıca bu yıl Galaxy Z Fold 5 ile görmeyi beklediğimiz büyük bir değişikliği de hayata geçiriyor. Cihazın iki yarısının tamamen düz kapanmasını sağlayan su damlası menteşeye sahiptir. Bu, Pixel Fold'un katlandığında 12 mm, yani 16 mm Z Fold 4'ten önemli ölçüde daha ince olmasını sağlar.

Samsung'un ayrıca Galaxy Z Fold 5 için su damlası menteşeyi kullanması bekleniyor, bu nedenle bu yıl profilde benzer bir gelişme bekleyebiliriz. Samsung'un katlanabilir ürünleri için IPX8 su geçirmezlik derecesi, Çinli rakipleri tarafından eşsiz kaldı. Google'ın yeni katlanabilir telefonu da bir IPX8 derecesine sahip, bu nedenle Samsung'u bir başka önemli yönüyle eşleştiriyor. Menteşe ayrıca ekranı çeşitli açılarda açık tutabilir, bu Samsung'un Esnek Moduna benziyor.

Samsung, Galaxy S Ultra modelleriyle sınırlı kaldığı için katlanabilir cihazlarında en iyi kamera teknolojisini sağlamaya gerçekten odaklanmadı. Pixel Fold, periskop 5x optik zoom kamerasıyla Galaxy Z Fold 4'e kıyasla bunu bir adım öteye taşıyor. Benzer bir yükseltmenin Galaxy Z Fold 5 ile sunulup sunulmayacağı henüz belli değildir. Ayrıca, Pixel telefonların yazılım işlemesi genel olarak diğer Android üreticilerinden daha iyi oldu, bu nedenle Pixel Fold'un bu konuda liderliği elinde tutması tamamen mümkün görünüyor.

pixel-fold-samsung-uzerinde-ihtiyac-duyulan-baskiyi-artiriyor

Sahip olmadığı şey, S Pen gibi bir ekran kalemidir. Google Pixel Fold'un desteği yok ve Galaxy Z Fold 5, S Pen'i selefleri gibi destekleyecek olsa da, yine de cihazın içinde saklayamayacaksınız. Samsung, görünüşe göre cihazı daha kalın yapmak istemediği için Galaxy Z Fold 5'te özel bir S Pen yuvasına karar verdi. Pixel Fold, S Pen eksikliğini canlı çevirmen modu ve Magic Eraser gibi bazı şık yazılım özellikleriyle telafi ediyor. Android işletim sisteminin Google'ın kendi cihazında da daha optimize olmasını bekleyebiliriz.