OpenAI, ChatGPT İçin Bir Hata Ödül Programı Başladı

OpenAI, ChatGPT İçin Bir Hata Ödül Programı Başladı
OpenAI, ChatGPT'deki hataları bulmak için halka dönüyor ve AI sistemindeki herhangi bir güvenlik açığını, zayıflığı veya diğer sorunları bildiren kişileri ödüllendirmek için bir Hata Ödül Programı duyuruyor. Ödül, gerçek...

OpenAI, ChatGPT'deki hataları bulmak için halka dönüyor ve AI sistemindeki herhangi bir güvenlik açığını, zayıflığı veya diğer sorunları bildiren kişileri ödüllendirmek için bir Hata Ödül Programı duyuruyor. Ödül, gerçek araştırmacılardan teknolojiyi keşfetmekten hoşlanan genel insanlara kadar herkese açıktır. Ödüller, 200 $'dan başlayan düşük önem dereceli bulgular ve 20.000 $'a kadar çıkan olağanüstü keşifler ile nakit ödüller şeklinde gelir. Bir hata ödül platformu olan Bugcrowd, gönderimleri ve ödemeleri yönetiyor.

openai-chatgpt-icin-bir-hata-odul-programi-basladi

ChatGPT, 20.000 dolara kadar çıkan ödül veriyor

Google ve Apple, daha önce bug bounty programları uygulayan teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. 2019'da Google, sorunları bildiren kişilere 6,5 milyon dolar ödedi ve tek ödül olarak 201.337 dolar verdi. Apple, Kilitleme Modunun belirli korumalarını aşan sorunlar bulan herkese 2 milyon dolara kadar teklif vermek için daha da ileri gitti.

openai-chatgpt-icin-bir-hata-odul-programi-basladi

ChatGPT hatalarla mücadele etti. Geçen ay, kullanıcılar parçası olmadıkları konuşmaların adlarını gördüklerini bildirdikten sonra tüm sistem çevrimdışı oldu. Ardından, birkaç gün sonra, bir Twitter kullanıcısı ChatGPT'yi hacklerken 80'den fazla gizli eklenti bulduğunu bildirdi. OpenAI'ye bildirilen tüm sorunlar, jailbreak yapmak veya modele olumsuz bir şey söylettirmek veya yapıyormuş gibi davranmak da dahil olmak üzere nakit para ödülünü garanti etmiyor.

openai-chatgpt-icin-bir-hata-odul-programi-basladi

Şirketin böcek ödülü duyurusu, mahremiyet ve güvenliğe önem verdiğini göstermek için çok uğraşıyor, ancak şunu da ekliyor. "Riskleri önlemek için çok çalışsak da, insanların gerçek dünyada teknolojimizi her şekilde kullanacağını veya kötüye kullanacağını tahmin edemiyoruz." Bu girişimin bunu önlemek için bir şey yapıp yapmayacağını zaman gösterecektir.