Nearby Share Özelliği Android ve Windows Arasında Dosya Paylaşımı İçin Yayınlandı

Nearby Share Özelliği Android ve Windows Arasında Dosya Paylaşımı İçin Yayınlandı
Nearby Share, Android cihazlar ve Chromebook'lar arasında dosya göndermenin en iyi yollarından biri olarak gelmişti. Yine de, bu özellik Windows'ta yoktu. Bu, PC'niz ve Android cihazınız arasında dosya aktarmak için e-posta, bulut aktarımları,...

Nearby Share, Android cihazlar ve Chromebook'lar arasında dosya göndermenin en iyi yollarından biri olarak gelmişti. Yine de, bu özellik Windows'ta yoktu. Bu, PC'niz ve Android cihazınız arasında dosya aktarmak için e-posta, bulut aktarımları, kablo ya da başka yöntemler kullanmanız gerektiği anlamına geliyordu.

nearby-share-ozelligi-android-ve-windows-arasinda-dosya-paylasimi-icin-yayinlandi

Google, Nearby Share özelliğini Windows'a getirdi

Google, nihayet açık bir beta programının parçası olarak Nearby Share'i Windows'ta kullanıma sundu. Bu, PC'niz, Android cihazınız ve Chromebook'unuz arasında dosyaları yerel olarak aktarmanıza olanak tanıyor.

Özelliği kullanmak oldukça kolaydır:

  • Nearby Share Beta for Windows uygulamasını Google web sitesinden indirin.
  • Kuruluma başlamak için ortaya çıkan BetterTogetherSetup.exe dosyasını başlatın.
  • Yüklendikten sonra Nearby Share for Windows uygulamasını açın ve istendiğinde kendinize ait bir Google hesabında oturum açın.

Paylaşım ayarlarınızı yapmanıza olanak tanımanın yanı sıra, PC'nizi yeniden adlandırabilir ve indirme konumunu değiştirebilirsiniz. Ayrıca, PC web tarayıcılarına uygun olarak PC'nize her aktarımdan önce indirme konumunu seçebilme özelliği geliyor. Gerçek aktarım işlemine gelince, 'Dosyaları seç' veya 'Klasörleri seç' seçeneklerine tıklayarak bilgisayarınızdan bir dosya ya da klasör göndermeyi seçebilirsiniz.

nearby-share-ozelligi-android-ve-windows-arasinda-dosya-paylasimi-icin-yayinlandi

Hızlı bir test, 80 MB'lik bir dosyanın telefondan bilgisayara aktarılmasının yaklaşık 20 ila 30 saniye sürdüğünü, 690 MB'lik bir dosyanın ise PC'ye aktarılmasının yaklaşık beş dakika sürdüğünü gösteriyor. Bu hızın cihazdan cihaza değişebileceği tahmin ediliyor. Yine de, bu hala kullanışlı ve gecikmiş bir Windows uygulamasıdır.

nearby-share-ozelligi-android-ve-windows-arasinda-dosya-paylasimi-icin-yayinlandi

Yine de uygulamayı indirmeden önce birkaç uyarı var. Birincisi, henüz pek çok Avrupa ülkesinde aktif değildir. Nearby Share Beta for Windows'un Arm cihazlarını da henüz desteklemediğini belirtmek faydalıdır.