Motorola Edge 40 Pro Sızıntısı, Neredeyse Her Şeyi Ortaya Koydu

Motorola Edge 40 Pro Sızıntısı, Neredeyse Her Şeyi Ortaya Koydu
Motorola'nın ekonomik telefonları genellikle piyasadaki en iyiler arasında yer alıyor. Yine de şirketin sunduğu tek şey bununla kalmıyor. Birkaç ay önce Moto X40'ı Çin'e özel olarak tanıttıktan sonra, Lenovo'nun sahip olduğu...

Motorola'nın ekonomik telefonları genellikle piyasadaki en iyiler arasında yer alıyor. Yine de şirketin sunduğu tek şey bununla kalmıyor. Birkaç ay önce Moto X40'ı Çin'e özel olarak tanıttıktan sonra, Lenovo'nun sahip olduğu şirketin amiral gemisi Edge 40 Pro'nun uluslararası bir çeşidi üzerinde çalıştığı söylendi. Geçmişte bu telefonun, Moto X40 ile aynı bir tasarıma sahip olduğunu doğrulayan çizimleri gelmişti. Edge 40 Pro ve standart Edge 40'ın donanımıyla ilgili yeni bir sızıntı, resmi olarak piyasaya sürülmeden önce ortaya çıkıyor.

motorola-edge-40-pro-sizintisi-neredeyse-her-seyi-ortaya-koydu

Motorola Edge 40 ve Edge 40 Pro hakkında yeni bilgiler geldi

MySmartPrice'ın bildirdiğine göre, Motorola Edge 40 Pro hakkında zaten çok şey duymuş olsak da, şirket aynı zamanda biraz tonlanmış bir teknik özellik tablosuna sahip bir vanilya Edge 40'ı da tanıtıyor. Edge 40, görünüşe göre yaklaşmakta olan MediaTek 8020 SoC'ye sahip oluyor. Pro modeli ise Snapdragon 8 Gen 2 yonga setine bağlı kalıyor. Bununla birlikte, her iki telefon da kutudan çıkar çıkmaz IP68 sertifikalı su ve toza dayanıklılık özelliğine sahip oluyor.

Ayrıca, üretken sızıntı yapan SnoopyTech, Twitter'da Motorola Edge 40 Pro'nun bazı donanım özelliklerini doğrularken, Avrupa genelinde 970 $ fiyat etiketinden başlayacağını söyledi. Sızıntı yapan kişi ayrıca Edge 40 Pro'nun 'Lunar Blue' gölgesinde resmi görünümlü birkaç görüntüsünü paylaştı.

motorola-edge-40-pro-sizintisi-neredeyse-her-seyi-ortaya-koydu

Motorola Edge 40 Pro, güçlü donanımı ve üçlü kamera sistemiyle dikkat çekiyor

Edge 40 Pro'nun donanımına dönersek, Motorola'nın bu amiral gemisi, Moto X40 ile aynı 6.67 inç FHD+ pOLED ekranı, Dolby Vision, HDR10+ ve canlı 165Hz yenileme hızını içeriyor. Ayrıca cihazın 256 GB'a kadar depolama (UFS 4.0) ve 12 GB LPDDR5X RAM sunacağı bilgisi geldi.

Müşteriler telefonun arkasında üç kamera buluyor. OIS'li 50 MP f/1.8 sensör, ultra geniş çekimler için başka bir 50 MP kamera ve 2x optik yakınlaştırmalı 12 MP telefoto ünitesi cihazla birlikte geliyor. Edge 40 Pro, göz alıcı 60 MP ön kamerası sayesinde özçekimleri kolaylıkla yönetiyor.

motorola-edge-40-pro-sizintisi-neredeyse-her-seyi-ortaya-koydu

Motorola Edge 40 ve Edge 40 Pro özellikleri

Cihazın önünde ve arkasında alüminyum bir çerçeveyle bir arada tutulan Corning Gorilla Glass Victus koruması vardır. Motorola telefonun 4.600mAh bataryasının 125W hızlı kablolu şarj, 15W kablosuz şarj ve 5W ters kablosuz şarj desteği ile desteklenmesi gerekiyor. Android 13, şirketin My UX 5.0 yazılım katmanıyla birlikte Edge 40 Pro ile kutudan çıkıyor olmalıdır. Sızıntı, amiral gemisinin Quartz Black ve Angel Falls renk gruplarıyla satışa sunulacağını söylüyor.

Bu arada, 5G desteği içerdiği bildirilen temel Edge 40, 6.55 inç FHD+ pOLED ekran (144Hz), arkada OIS'li 50MP f/1.5 birincil kamera ve 13MP kamera içeren çift kamera kurulumu ile geliyor. Edge 40'ın ön tarafında 32 MP'lik bir selfie kamerası olduğu bildiriliyor.

motorola-edge-40-pro-sizintisi-neredeyse-her-seyi-ortaya-koydu

Garip bir şekilde Motorola, UFS 4.0 yerine Edge 40 ile 256 GB UFS 3.1 depolamayı tercih ediyor gibi görünürken, ayrıca yerleşik 8 GB LPDDR4x RAM oluyor. Android 13 ve My UX 5.0, işlerin yazılım tarafını hallederken, 68 W hızlı kablolu şarj ve dahili 15 W kablosuz şarj özellikli 4.400 mAh pil var. MySmartPrice, Edge 40 serisindeki temel modelin Vegan Deri ve PMMA Akrilik seçenekleriyle satılacağını belirtirken Magenta, Eclipse Black, Lunar Blue ve Nebula Green adlı renk seçeneklerine sahip olacağınızı belirtiyor.

İki telefonun ne zaman ortaya çıkacağı henüz belli değil, ancak bu sızıntıların zamanlamasına ve derinliğine bakılırsa, telefonların gelmesinin çok da uzak olmadığını söyleyebiliriz.