Katlanabilir Telefonlar, Bu Çeyrekte Samsung'tan Büyük Pazarlama Hamlesi Alıyor

Katlanabilir Telefonlar, Bu Çeyrekte Samsung'tan Büyük Pazarlama Hamlesi Alıyor
Samsung bugün Q1 2023 kazançlarını açıkladı ve sonuçlar o kadar da etkileyici değil. Şirket, çip bölümü mücadele edip 3,4 milyar dolar kaybettiği için 14 yılın en düşük karını açıkladı. Şirketin mobil bölümü, geçen...

Samsung bugün Q1 2023 kazançlarını açıkladı ve sonuçlar o kadar da etkileyici değil. Şirket, çip bölümü mücadele edip 3,4 milyar dolar kaybettiği için 14 yılın en düşük karını açıkladı. Şirketin mobil bölümü, geçen yılın aynı dönemine göre %3 işletme karı artışı kaydederek daha iyi performans gösterdi. Samsung, içinde bulunulan çeyrek olan 2023'ün ikinci çeyreği için stratejisi hakkında bir ipucu verdi ve bu, katlanabilirler için büyük bir pazarlama hamlesi içeriyor.

katlanabilir-telefonlar-bu-ceyrekte-samsungtan-buyuk-pazarlama-hamlesi-aliyor

Samsung, kazanç açıklamasında genel talebin azaldığını açıkladı

Samsung, kazanç açıklamasında genel akıllı telefon talebinin 2023'ün ilk çeyreğinde azaldığını, ancak premium segmentin geçtiğimiz çeyrekte hem değer hem de hacim olarak büyüdüğünü vurguladı. Samsung'un Galaxy S23 serisi, özellikle en pahalı model olan Galaxy S23 Ultra için güçlü satışlar sağladığı için bir hit oldu.

katlanabilir-telefonlar-bu-ceyrekte-samsungtan-buyuk-pazarlama-hamlesi-aliyor

Şirket, genel pazar talebinin bu çeyrekte düşük-orta segmentte biraz toparlanmasını bekliyor. Bu nedenle, ağırlığını Galaxy S23 serisinin arkasına atacak ve en son amiral gemisinin istikrarlı satışlarını desteklemeye devam ediyor. Samsung ayrıca Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip katlanabilir modelleri için pazarlamayı artırıyor. Bu, ikinci yarıda çıkacak yeni modeller öncesinde farkındalığı artırmak içindir. Samsung'un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 için bir sonraki Unpacked etkinliğinin Temmuz sonunda gerçekleşebileceği bilgisi geldi.

katlanabilir-telefonlar-bu-ceyrekte-samsungtan-buyuk-pazarlama-hamlesi-aliyor

Şirket ayrıca, küresel ekonomik durum iyiye giderken akıllı telefon pazarının bu yılın ikinci yarısında hem hacim hem de değer olarak artmasını bekliyor. Dolayısıyla mobil bölümü, premium segmentte yeni katlanabilir telefonlarıyla karşılayabileceği güçlü bir talep bekliyor. Tablet ve giyilebilir cihazlarının rekabet gücünün artırılması da gündemde ve bu yılın ikinci yarısında beklenen yeni Galaxy Tab ve Galaxy Watch modelleri ile Samsung'un, ardından tarihsel olarak yatay seyreden bu segmentte de öne geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.