Instagramda Mavi Tik Ücreti Belli Oldu!

Instagramda Mavi Tik Ücreti Belli Oldu!
Sosyal medya platformu Twitter geçtiğimiz süreçte aldığı karar ile mavi tikin ücretli olarak kullanıcılara sunulacağını açıklamıştı. Twitter söz konusu kararı hayata geçirirken, sosyal medya devi Meta da harekete geçti....

Sosyal medya platformu Twitter geçtiğimiz süreçte aldığı karar ile mavi tikin ücretli olarak kullanıcılara sunulacağını açıklamıştı. Twitter söz konusu kararı hayata geçirirken, sosyal medya devi Meta da harekete geçti. Bu kapsamda, Meta CEO'su Mark Zuckerberg mavi tik ücreti ile ilgili açıklamada bulundu.

Instagram Mavi Tik Ücreti

Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in açıklamasına göre, web için ayda 11,99 dolar, iPhone kullanıcıları için 14,99 dolar ödenerek mavi tike sahip olunabilecek.

Ücretli Mavi Tik Aktif Olmaya Başladı

Instagram ve Facebook'ta ücretli mavi tik dönemi ilk aşamada Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunuldu. Söz konusu düzenlemenin, ilerleyen süreçte farklı ülkelerde de hayata geçmesi bekleniyor.

Mavi Tik Avantajları

Sosyal medya platformları, var olan hesabın ünlü bir isme ve bir markaya ait olduğunu belirtmek için mavi tik kullanıyordu. Mavi tikin ücretli olması ile birlikte, ne gibi ayrıcalıklar sağlayacağı da merak ediliyor. Instagram'da mavi tiki olan kişilerin platformları kimi özelliklerden faydalanması bekleniyor.