İddia: Apple iPhone 15 İle Uyumlu Adaptör ve Kablo Şartıyla USB-C Getiriyor

İddia: Apple iPhone 15 İle Uyumlu Adaptör ve Kablo Şartıyla USB-C Getiriyor
En son raporlara göre iPhone 15, sonunda Lightning konektörünü USB-C lehine terk eden model oluyor. Bununla birlikte, USB-C bir endüstri standardı haline gelmesine rağmen, Apple hala iPhone'da bunu bir şekilde sınırlamayı planlıyor....

En son raporlara göre iPhone 15, sonunda Lightning konektörünü USB-C lehine terk eden model oluyor. Bununla birlikte, USB-C bir endüstri standardı haline gelmesine rağmen, Apple hala iPhone'da bunu bir şekilde sınırlamayı planlıyor. Analist Ming-Chi Kuo Pazartesi günü, USB-C bağlantı noktasının iPhone 15 için yalnızca sertifikalı kablolarla daha yüksek şarj hızları sağlayacağını bildirdi.

iddia-apple-iphone-15-ile-usb-c-geliyor-uyumlu-adaptor-ve-kablo-sartiyla

Apple iPhone 15 ile şarj cihazında değişikliğe gidiyor

Kuo'ya göre Apple, iPhone 15 modellerinde USB-C ile hızlı şarj performansını optimize ediyor. Şu anda iPhone 14, 20W'a kadar maksimum şarj hızını desteklerken, Pro modelleri 27W'a kadar destekliyor. Bu, kullanıcıların iPhone'larını daha hızlı şarj edebilecekleri anlamına geliyor. Bu noktada doğru şarj cihazına sahip olmaları gerekiyor.

iddia-apple-iphone-15-ile-usb-c-geliyor-uyumlu-adaptor-ve-kablo-sartiyla

Şirket artık iPhone'u kutudan çıkan güç adaptörüyle göndermiyor. Bu nedenle kullanıcıların evde uyumlu bir şarj cihazı yoksa yeni bir tane alması gerekiyor. Şirketin en uygun fiyatlı seçeneği 20W USB-C adaptörüdür. Yine de, Apple'ın 39 dolara mal olan 30W'lık adaptörü de vardır.

iddia-apple-iphone-15-ile-usb-c-geliyor-uyumlu-adaptor-ve-kablo-sartiyla

Öyle olsa bile farklı bir sorun daha var. Kuo, daha yüksek şarj hızlarının yalnızca Apple sertifikalı USB-C kablolarıyla çalışacağını iddia ediyor. Bu nedenle, uyumlu bir adaptörünüz olsa bile, doğru kablo olmadan iPhone'a tam gücünü veremeyebilir. Bu yılın başlarında, sızıntı yapan ShrimpApplePro, Apple'ın USB-C aksesuarları için MFi (Made for iPhone) sertifikası sunacağını zaten bildirmişti. Sızıntı ayrıca, MFi sertifikası olmayan kabloların sınırlı şarj hızlarına sahip olacağını söyledi. Elbette bu, iPhone 15'inizle herhangi bir USB-C kablosu kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Sadece bu noktada tam hıza ulaşamıyorlar.

iddia-apple-iphone-15-ile-usb-c-geliyor-uyumlu-adaptor-ve-kablo-sartiyla

Kuo'dan gelen başka bir rapor, iPhone 15 serisinin tamamı USB-C bağlantı noktası alırken, daha yüksek veri aktarım hızları için yalnızca Pro modellerinin USB 3.2'yi destekleyeceğine dikkat çekti. Normal iPhone 15 modelleri daha yavaş USB 2.0 ile devam ediyor. iPad 10'da bir USB-C bağlantı noktası olduğu ancak 2.0 hızında olduğu için iPad'de de benzer bir şey oldu.

Kuo ilgili bir notta, Apple'ın iPhone 15'in piyasaya sürülmesiyle 20W USB-C güç adaptörü sevkiyatını yüzde 120'ye kadar artırmasının beklendiğinden, eski şarj cihazlarını kullanan pek çok kullanıcının yeni bir şarj cihazı almak zorunda kalacağından bahsetti.