Google Play, Veri Güvenliğini Artırmayı Amaçlıyor

Google Play, Veri Güvenliğini Artırmayı Amaçlıyor
Google, Play Store'a platformundaki tüm uygulamaları etkileyecek yeni bir gereksinim ekliyor. Bu yeni gereksinim, kullanıcıların veri gizliliğini kontrol etmelerine ve korumalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Yakın gelecekte, Google...

Google, Play Store'a platformundaki tüm uygulamaları etkileyecek yeni bir gereksinim ekliyor. Bu yeni gereksinim, kullanıcıların veri gizliliğini kontrol etmelerine ve korumalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Yakın gelecekte, Google Play Store'da hesap oluşturmaya izin veren tüm uygulamaların, kullanıcıların bu hesapları silmesine izin vermesi gerekecektir. Teknoloji devi, yeni kural değişikliğini bir blog gönderisiyle duyurdu.

google-play-veri-guvenligini-artirmayi-amacliyor

Play Store veri güvenliğini kullanıcılara karşı artırıyor

Şirketin de belirttiği gibi Play Store'daki veri güvenliği bölümü, geliştiricilerin veri silme seçenekleri sunmasına zaten izin veriyor. Bu hamle, kullanıcılara onları talep etmeleri için daha kolay ve daha tutarlı bir yol sağlamayı amaçlıyor. Bilgilerinizin silinmesini talep ederseniz, geliştiricinin artık o hesapla ilişkili verileri silmesi gerekecektir. Bu, hesabı geçici olarak devre dışı bırakma veya devre dışı bırakma gibi taktiklerin yeni kuralı karşılamayacağı anlamına gelir.

google-play-veri-guvenligini-artirmayi-amacliyor

Dolandırıcılığı önleme veya mevzuata uygunluk gibi meşru nedenlerle verileri elinde tutmak zorunda olan geliştiriciler için bu veri saklama uygulamalarını açıkça ifşa etmek zorunda kalıyor. Kural değişikliğinin hemen yürürlüğe girmeyeceği anlaşılıyor. Geliştiricilere emre uymaları için yeterli süre vermek amacıyla Google, politikayı yavaş yavaş kullanıma sunuyor. Şirket ayrıca, daha fazla zamana ihtiyacı olan geliştiricilerin 31 Mayıs 2024'e kadar Play Console'da uzatma başvurusunda bulunabileceklerini belirtiyor.