Google, Pixel 8 OLED Ekranları İçin Bir Kez Daha Samsung Tarafına Yöneldi

Google, Pixel 8 OLED Ekranları İçin Bir Kez Daha Samsung Tarafına Yöneldi
Samsung Display, akıllı telefonlar ve tabletler için dünyanın en büyük OLED ekran üreticisidir. OLED ekranları, iPhone 14 Pro, Galaxy S23 Ultra, Pixel 7 Pro ve OPPO Find X6 Pro dahil olmak üzere neredeyse tüm üst düzey akıllı...

Samsung Display, akıllı telefonlar ve tabletler için dünyanın en büyük OLED ekran üreticisidir. OLED ekranları, iPhone 14 Pro, Galaxy S23 Ultra, Pixel 7 Pro ve OPPO Find X6 Pro dahil olmak üzere neredeyse tüm üst düzey akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılmaktadır. Şimdi ise Google'ın yeni nesil ileri teknoloji akıllı telefonları için bir kez daha Samsung Display'e yöneldiği bildiriliyor.

google-pixel-8-oled-ekranlari-icin-bir-kez-daha-samsung-tarafina-yoneldi

Google, Pixel 8 telefonunu 6,16 inç OLED ekranla donatıyor

DSCC'den endüstri uzmanı Ross Young'a göre Google, Pixel 8'i 6,16 inç OLED ekranla ve Pixel 8 Pro'yu 6,7 inç OLED ekranla donatıyor. Her iki OLED panelinin de Samsung Display tarafından üretildiği bildiriliyor. Güney Koreli firmanın Mayıs 2023'te Pixel 8 serisi için OLED ekranların seri üretimine başlayacağı bildiriliyor ve bu da şirkete akıllı telefonu bu yılın sonundan önce piyasaya sürmek için yeterli zamanı veriyor.

google-pixel-8-oled-ekranlari-icin-bir-kez-daha-samsung-tarafina-yoneldi

Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'nun OLED panel teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir bilgi yayınlanmamış olsa da, Pixel 8'in Full HD+ çözünürlüğe ve 90 Hz/120 Hz yenileme hızına sahip olmasını bekliyoruz. İkincisi, QHD+ çözünürlüklü bir ekrana ve 120 Hz yenileme hızına sahip olabilir. Her iki panel de Gorilla Glass Victus korumasına ve ekran içi parmak izi okuyucuya sahip olabilir.

google-pixel-8-oled-ekranlari-icin-bir-kez-daha-samsung-tarafina-yoneldi

Yaklaşan her iki Pixel akıllı telefonun da, büyük ölçüde Samsung'un bu yıl içinde tanıtabileceği Exynos 2300 yonga setine dayanan Tensor G3 yonga setine sahip olması bekleniyor. Bildirildiğine göre 4nm'lik bir işleme dayanıyor ve bir Cortex-X3 CPU çekirdeği, dört Cortex-A715 CPU çekirdeği ve üç Cortex-A510 CPU çekirdeği içeriyor. Aynı zamanda AMD RDNA2 tabanlı Xclipse 930 GPU'ya sahip ilk Tensor çipi olabilir.