Google Pixel 8, Daha Güçlü Bir İşlemciyle Gelebilir

Google Pixel 8, Daha Güçlü Bir İşlemciyle Gelebilir
Google, son birkaç yıldır Pixel akıllı telefon işlemcileriyle kendi rotasını çiziyor. Pixel üreticisi, Qualcomm Snapdragon yongalarını Samsung ile ortaklaşa yarı özel Tensor SoC'ler lehine bıraktı. Pixel 8 serisinin yılın...

Google, son birkaç yıldır Pixel akıllı telefon işlemcileriyle kendi rotasını çiziyor. Pixel üreticisi, Qualcomm Snapdragon yongalarını Samsung ile ortaklaşa yarı özel Tensor SoC'ler lehine bıraktı. Pixel 8 serisinin yılın ikinci yarısında piyasaya çıkmasını bekliyoruz ve neredeyse şüphesiz bir Tensor G3 işlemci tarafından destekleniyor. Ve erken bir söylenti, Pixel 7 serisinde Tensor G2'ye göre önemli bir performans artışı görebileceğimizi gösteriyor.

google-pixel-8-daha-guclu-bir-islemciyle-gelebilir

Google Pixel 8, bazı güncellenmiş bileşenleri içeriyor

Twitter sızıntı kaynağı Revegnus, Tensor G3'ün bazı önemli ölçüde güncellenmiş bileşenleri paketleyeceğini iddia etti. Yonga setinin, bir Arm Cortex-X3 çekirdeği, dört Cortex-A715 çekirdeği ve dört Cortex-A510 çekirdeğinden oluşan dokuz çekirdekli bir CPU ile geleceği söyleniyor. Yonga setinin Samsung 4nm süreci üzerine inşa edildiği söylenirken, sızıntı yapan kişi Mali-G715 MC8 GPU görebileceğimizi de iddia etti.

google-pixel-8-daha-guclu-bir-islemciyle-gelebilir

Bu son sızıntıyı biraz ciddiye alıyoruz, ancak Pixel 8 ile büyük bir işlemci yükseltmesini memnuniyetle karşılamak için birkaç neden var. Google'ın Tensor yonga setleri, Pixel 7 serisinin içindeki Tensor G2 de dahil olmak üzere şimdiye kadar eski bileşenleri kullandı. Tensor G2'nin Cortex-X1 CPU'su ve diğer çekirdekleri, rakip akıllı telefon işlemcilerinden birkaç nesil daha eskidir. Aslında, Tensor G2, küçük ve ağır CPU çekirdekleri gibi, orijinal Tensor çipiyle hala birkaç ortak anahtar parçaya sahiptir.