Google Mesajlar, Fotoğraf Paylaşımını Hızlandırmak İçin Yeni Bir Özellik Alıyor

Google Mesajlar, Fotoğraf Paylaşımını Hızlandırmak İçin Yeni Bir Özellik Alıyor
Google Mesajlar, görüntü çözünürlüğünü düşürerek fotoğrafları daha hızlı göndermenize yardımcı olacak yeni bir özelliğe kavuşuyor. 9to5Google tarafından tespit edilen özellik, SMS ve MMS yoluyla gönderilen görüntüler...

Google Mesajlar, görüntü çözünürlüğünü düşürerek fotoğrafları daha hızlı göndermenize yardımcı olacak yeni bir özelliğe kavuşuyor. 9to5Google tarafından tespit edilen özellik, SMS ve MMS yoluyla gönderilen görüntüler zaten çok daha düşük çözünürlüklü olduğundan, muhtemelen RCS mesajlaşması için geçerli oluyor.

google-mesajlar-fotograf-paylasimini-hizlandirmak-icin-yeni-bir-ozellik-aliyor

Google Mesajlar, fotoğrafları paylaşmayı hızlandırıyor

Öte yandan kullanıcılar, okundu bilgileri, konum paylaşımı, şifreleme ve daha fazlası gibi iMessage benzeri özelliklere izin veren modern protokol olan RCS aracılığıyla yüksek kaliteli fotoğraflar gönderip alabiliyor. Fotoğrafları Daha Hızlı Gönder seçeneği şu anda yalnızca bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Bununla birlikte, Google'ın bunu çok yakında daha yaygın bir şekilde sunması bekleniyor.

google-mesajlar-fotograf-paylasimini-hizlandirmak-icin-yeni-bir-ozellik-aliyor

Özelliği Bubbles ve Giden ve gelen mesaj seslerini Google Mesajlar Ayarlarında duy arasında bulabilirsiniz. Açıklamasında Daha hızlı gönderme için çözünürlük azaltıldı yazıyor. Google, muhtemelen yavaş internet bağlantısı veya sivilceli bağlantısı olan kullanıcılar için Fotoğrafları Daha Hızlı Gönder'i ekledi. RCS fotoğrafları bir buluta yüklediği için yüksek çözünürlüklü görüntülerin gönderilmesi daha uzun sürer. Yeni seçenek, yükleme süresini azaltacak ve daha hızlı fotoğraf paylaşımını mümkün kılacaktır.