Google Hatay'ı Haritadan Sildi Mi? Google Haritalarda Hatay Neden yok? Google'dan Açıklama Geldi

Google Hatay'ı Haritadan Sildi Mi? Google Haritalarda Hatay Neden yok? Google'dan Açıklama Geldi
Google Haritalar'da Hatay’ın gözükmediğini görenlerden Avukat Umur Yıldırım, haritanın önceki ve sonraki halinin ekran görüntüsüyle beraber 'Google haritadan HATAY’ı sildi. Google yanlışlıkla mı yaptı? Bilerek...

Google Haritalar'da Hatay’ın gözükmediğini görenlerden Avukat Umur Yıldırım, haritanın önceki ve sonraki halinin ekran görüntüsüyle beraber 'Google haritadan HATAY’ı sildi. Google yanlışlıkla mı yaptı? Bilerek mi?' şeklinde paylaştı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından böyle bir durum oluştuğunu söyleyenler, Google'a tepki gösterdi ve konuyla ilgili açıklama beklediklerini belirtti.

Google Haritalar’ın web sürümüne Hatay yazıldığında harita üzerinde işaretli olmadığı görülüyor.  Öte yandan, Google Haritalar’ın mobil sürümünde böyle bir hata yer almıyor. Bu da durumun bir yanlışlık sonucu olabileceğini gösteriyor.

Google'dan Hatay Açıklaması

"Anadolu Ajansının Google tarafından aldığı bilgiye göre, Hatay ve Kocaeli gibi merkez ilçesi olan şehirler, Google Haritalar'da 'province' şeklinde ifade edilen ve 'alanbölge' anlamına gelen yerler olarak kabul edilmektedir. Google Haritalar, bu gibi alanları haritada isimlendirerek göstermemektedir. Bu uygulamada haritalar yakınlaştırıldığında, bu şehirlerin adlarının sınır belirlemede kullanıldığı görülmektedir."