Google Authenticator, Google Hesabınızla Senkronize Oluyor

Google Authenticator, Google Hesabınızla Senkronize Oluyor
Kullanıcıların tek seferlik şifreleri için kullanabilecekleri uygulama olan Google Authenticator, ek bir kullanışlı özellik kazanıyor. Bir güvenlik blog gönderisinde şirket, kullanıcıların bu şifreleri Android ve iOS'ta Google...

Kullanıcıların tek seferlik şifreleri için kullanabilecekleri uygulama olan Google Authenticator, ek bir kullanışlı özellik kazanıyor. Bir güvenlik blog gönderisinde şirket, kullanıcıların bu şifreleri Android ve iOS'ta Google hesaplarıyla senkronize edebilmeleri için Authenticator uygulaması için bir güncelleme başlattığını belirtti. Google, kaybolan ya da çalınan bir cihazla uğraşmanın zorluğundan bahseden en son güncellemenin katalizörü olarak kullanıcı geri bildirimlerini aktarıyor.

google-authenticator-google-hesabinizla-senkronize-oluyor

Google, Authenticator kodlarını hesabınıza depoluyor

Authenticator uygulaması, daha önce mevcut olduğu cihazda 2FA için kullanılan şifreleri saklıyordu. Artık Google, bunun yerine bu kodları hesabınızda depoluyor. Şirket bunu, kullanıcının kayıp cihazlardan dolayı hesabın tamamen kilitlenmesini önlemesinin bir yolu olarak görüyor. Bu, hizmetlerin kullanıcılarını kolaylık ve güvenlik aracılığıyla tutmasına yardımcı olabilir.

google-authenticator-google-hesabinizla-senkronize-oluyor

Google, kullanıcıların Authenticator uygulamasını güncelleyebileceğini ve 2FA kodlarının hesaplarıyla düzgün bir şekilde senkronize edildiğinden emin olmak için ekrandaki talimatları izleyebileceğini belirtiyor. Destek sayfası, Google Authenticator'da oturum açan kullanıcıların tek seferlik kodlarının kullandıkları herhangi bir yeni cihazda otomatik olarak yedeklenip geri yükleneceğini belirtiyor.

google-authenticator-google-hesabinizla-senkronize-oluyor

Yine de, hesabınızda oturum açmadan ya da senkronizasyon seçeneğini etkinleştirmeden Google Authenticator'ı kullanabilme özelliğinin yanı sıra, isterseniz bunları manuel olarak getirmenin yolları da vardır. Google ayrıca uygulamayı yeni bir logo ile donattı ve eski kasa görünümlü 'G' harfini çok renkli bir yıldız işaretiyle değiştirdi. Kullanıcılar ayrıca uygulamanın biraz yeniden tasarlandığını da fark ediyor.

google-authenticator-google-hesabinizla-senkronize-oluyor

Ardından Google, FIDO güvenliğini kullanarak şifresiz bir dünya yaratma çabalarına değindi. Bugün şifrelere bağlı olduğumuzu düşünürsek, Google, 2FA kodlarının yanı sıra şifre yöneticilerinin sağladığı korumaların ve 'Google ile oturum aç' gibi kimlik doğrulama yöntemlerinin rahatlığının hala ne kadar önemli olduğunu yineliyor.