Galaxy Z Fold 5, Samsung'un En İnce ve En Hafif Katlanabilir Telefonu Oluyor

Galaxy Z Fold 5, Samsung'un En İnce ve En Hafif Katlanabilir Telefonu Oluyor
Samsung'un Temmuz 2023'te Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5'i beklenenden daha erken duyurması bekleniyor. Şirketin her iki telefonunda da önemli bir tasarım değişikliği getirdiği bildiriliyor. Galaxy Z Fold 5'teki tasarım değişikliği,...

Samsung'un Temmuz 2023'te Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5'i beklenenden daha erken duyurması bekleniyor. Şirketin her iki telefonunda da önemli bir tasarım değişikliği getirdiği bildiriliyor. Galaxy Z Fold 5'teki tasarım değişikliği, su damlası şeklindeki menteşe sayesinde içeride yer alıyor. Yeni bir rapor, Galaxy Z Fold 5'in ne kadar ince ve hafif olacağını gösteriyor.

galaxy-z-fold-5-samsungun-en-ince-ve-en-hafif-katlanabilir-telefonu-oluyor

Galaxy Z Fold 5, Fold 4'ten 0,2 mm daha ince geliyor

Güvenilir bilgi kaynağı IceUniverse'e göre, Galaxy Z Fold 5 katlandığında 154,9 x 67,1 x 13,4 mm ve katlandığında 154,9 x 129,9 x 6,3 mm boyutlarında oluyor. Bu, onu Galaxy Z Fold 4'ten 0,2 mm daha kısa, 0,2 mm daha dar ve 0,2 mm daha ince yapıyor. Daha da önemlisi Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Fold 4'ten 9g daha hafif olan 254g ağırlığında oluyor.

galaxy-z-fold-5-samsungun-en-ince-ve-en-hafif-katlanabilir-telefonu-oluyor

Su damlası şeklindeki yeni menteşesi sayesinde Galaxy Z Fold 5 tamamen düz bir şekilde katlanarak telefonun iki yarısı arasında boşluk kalmıyor. Toz parçacıklarının telefona girme şansı daha az olduğundan, bu telefonu daha ince ve toza karşı dayanıklı hale getiriyor. Yeni menteşe, katlanabilir OLED ekranı içeride bükmek için daha geniş bir yarıçap kullanarak daha az görünür bir kırışıklığa yol açıyor.

Katlandığında tamamen düz tasarımı ve IPX7 su geçirmezlik derecesini korurken daha az görünür kırışıklığıyla Samsung, Galaxy Z Fold 5 ile kullanıcılara en çok istediklerini sunuyor.