Galaxy Z Flip 5 ve Fold 5, Kolayca Değiştirilebilir Pillere Sahip Oluyor

Galaxy Z Flip 5 ve Fold 5, Kolayca Değiştirilebilir Pillere Sahip Oluyor
Samsung, daha çevre dostu olmaları için birkaç yıl önce telefonlarının iç tasarımında ve ambalajında bazı değişiklikler yapmaya başladı. Samsung, Galaxy S23 serisi ile daha az yapıştırıcı ve çekme kulakçığı kullanarak...

Samsung, daha çevre dostu olmaları için birkaç yıl önce telefonlarının iç tasarımında ve ambalajında bazı değişiklikler yapmaya başladı. Samsung, Galaxy S23 serisi ile daha az yapıştırıcı ve çekme kulakçığı kullanarak pillerini değiştirmeyi kolaylaştırdı. Güney Koreli firma, yeni nesil katlanabilir telefonlarıyla da benzer iyileştirmeler getirmeyi planlıyor.

galaxy-z-flip-5-ve-fold-5-kolayca-degistirilebilir-pillere-sahip-oluyor

Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5'in pilleri onay aldı

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5'in pilleri artık Güney Kore güvenlik sertifikası yetkilisi tarafından onaylanmıştır. Bu pillerin görüntüleri model numaralarını ortaya çıkardı. Galaxy Z Flip 5, EB-BF731ABY ve EB-BF732ABY model numaralı iki pile sahip oluyor. Galaxy Z Fold 5 de EB-BF946ABY ve EB-BF947ABY model numaralarına sahip bir çift pille çalışıyor.

galaxy-z-flip-5-ve-fold-5-kolayca-degistirilebilir-pillere-sahip-oluyor

Aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz gibi, dört pilin de üzerinde bir çekme tırnağı vardır, bu da onların değiştirilmesini nispeten kolaylaştırır. Tüm bu piller, Samsung'un kendi pil üretim şirketi Samsung SDI tarafından değil, Çinli şirket ATL tarafından üretiliyor.

[gallery columns="2" size="full" ids="87178,87179"]

Galaxy Z Flip 5'in ikincil pili, 971mAh nominal kapasiteye sahiptir. 1.040 mAh nominal kapasiteye sahip Galaxy Z Flip 4'ün ikincil pilinden daha küçüktür. Ayrıca Samsung, geçen yıl Galaxy Z Flip 4 için iki set pili test etti ve sonunda daha yüksek kapasiteli bir pil seti kullandı. Samsung, ürünlerini ve tüm tedarik zincirini daha çevre dostu hale getirmeye karar verdi. Büyük çevre dostu stratejisinin bir parçası olarak, geri dönüştürülebilir ve PCM malzemeleri kullanarak çok sayıda aksesuar ve telefon parçası yapıyor.

galaxy-z-flip-5-ve-fold-5-kolayca-degistirilebilir-pillere-sahip-oluyor

Ayrıca fabrikaları için sürdürülebilir enerji kaynakları ve aşırı su filtreleme yöntemleri kullanıyor. Ayrıca telefonlarının, tabletlerinin, TV'lerinin ve ses çubuklarının ambalajlarında çevre dostu ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıyor.