Galaxy Watch 5 Cilt Sıcaklığına Dayalı Döngü Takip Sunuyor

Galaxy Watch 5 Cilt Sıcaklığına Dayalı Döngü Takip Sunuyor
Samsung, akıllı saatin cilt sıcaklığı sensörüyle adet döngüsü takibini birbirine bağlayan Galaxy Watch 5 için yeni bir güncelleme yayınlıyor. Bu özellik, bugünden itibaren ABD, Kore ve Avrupa'daki 30 pazarda Samsung Health...

Samsung, akıllı saatin cilt sıcaklığı sensörüyle adet döngüsü takibini birbirine bağlayan Galaxy Watch 5 için yeni bir güncelleme yayınlıyor. Bu özellik, bugünden itibaren ABD, Kore ve Avrupa'daki 30 pazarda Samsung Health uygulaması aracılığıyla aşamalı olarak kullanıma sunuluyor.

galaxy-watch-5-cilt-sicakligina-dayali-dongu-takip-sunuyor

Samsung Galaxy Watch 5, iki sensörü birleştiriyor

Samsung'un yeni güncellemesi, Galaxy Watch 5'in cilt sıcaklığı sensöründen yararlanarak daha doğru adet döngüsü takibi sağlıyor. Aslında, Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro'da cilt sıcaklığı sensörleri bulunur, ancak bu özelliğin farkında değilseniz bunun nedeni muhtemelen Watch 5'teki cilt sıcaklığı sensörünün diğerleri gibi serbestçe kullanılamamasıdır. Bunun yerine, arka planda çalışır. Şimdi, Samsung bunu iyi bir şekilde kullanıyor.

galaxy-watch-5-cilt-sicakligina-dayali-dongu-takip-sunuyor

Kullanıcılar istedikleri zaman Galaxy Saatlerinde cilt sıcaklığı ölçümleri alamasalar da, bu sensör artık Samsung'un adet döngülerini izlemenin yeni ve daha doğru yollarını uygulamasına izin verdi. BBT (bazal vücut ısısı) adet dönemine göre değişir. Şirket, Galaxy Watch 5'teki cilt sıcaklığı sensörünün, uyandıktan sonra ve fiziksel aktivitelerden önce kullanıcının cilt sıcaklığını okuyarak doğru adet döngüsü tahminlerini mümkün kıldığını açıklıyor.

galaxy-watch-5-cilt-sicakligina-dayali-dongu-takip-sunuyor

Galaxy Watch 5 kullanıcıları güncellemeyi aldıktan sonra, Samsung Health uygulamasında Döngü Takibi'ni seçerek, son döngü bilgilerini takvime ekleyerek ve ayarlar menüsünden "Cilt sıcaklığı ile adet dönemini tahmin et" seçeneğini etkinleştirerek bu özelliği etkinleştirebilirler.