Galaxy S23 Serisi, Büyük Bir Hit Haline Dönüştü

Galaxy S23 Serisi, Büyük Bir Hit Haline Dönüştü
Samsung, selefi satış beklentilerini karşılayamayınca iyi performans göstermesi için Galaxy S23 serisine ihtiyaç duydu. Görünüşe göre şirket, 2023 amiral gemisi serisinin satışları için dahili beklentilerini vurdu ve hatta...

Samsung, selefi satış beklentilerini karşılayamayınca iyi performans göstermesi için Galaxy S23 serisine ihtiyaç duydu. Görünüşe göre şirket, 2023 amiral gemisi serisinin satışları için dahili beklentilerini vurdu ve hatta potansiyel olarak aştı. Şirket, Kore medyasına Galaxy S23 serisinin dünya çapında büyük bir hit olduğunu kanıtladı. Ayrıca, en pahalı model olan Galaxy S23 Ultra tüm satışların %60'ını elde ettiği için, modelleri arasındaki oldukça ilginç bölünmeyi de vurguladı.

galaxy-s23-serisi-buyuk-bir-hit-haline-donustu

Samsung Galaxy S23 serisi yüksek satış kaydetti

Kore medyası, Samsung'un Galaxy S23 serisinin dünya çapında Galaxy S22'ye kıyasla daha yüksek satış kaydettiğini söylediğini bildirdi. Yalnızca Avrupa'da, Galaxy S23 cep telefonlarının satış hacmi Galaxy S22'den 1,5 kat daha yüksek oldu. Satışların 17 Şubat'taki küresel lansmandan bir hafta sonra başladığı Meksika ve Brezilya gibi büyük Latin Amerika pazarlarında, satış hacmi öncekinden 1,7 kat daha yüksekti. Benzer şekilde, satış hacminin Galaxy S22'den sırasıyla 1,5 kat ve 1,4 kat daha yüksek olduğu Orta Doğu ve Hindistan'da da etkileyici bir performans görüldü. Samsung, ABD de dahil olmak üzere Kuzey Amerika pazarları için rakamlar sağlamadı.

galaxy-s23-serisi-buyuk-bir-hit-haline-donustu

Şirket ayrıca her üç model için de küresel satış oranını vurguladı. Galaxy S23 Ultra tüm satışların %60'ını, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 ise %20'sini oluşturdu. Şirket, müşterilerin paralarını harcamak istedikleri olağanüstü bir ürün sunduğu sürece, piyasada birinci sınıf Samsung telefonlara yönelik önemli bir talep olduğunu gösteriyor.

galaxy-s23-serisi-buyuk-bir-hit-haline-donustu

Galaxy S23 serisi, Samsung'un anavatanı olan Güney Kore'de şimdiden 1 milyon adedi aştı. Satış performansının şu ana kadar Samsung'un beklentileriyle uyumlu olduğu görülüyor. Samsung'un mobil bölümünün başkanı TM Roh, Şubat ayındaki Unpacked etkinliğinde şirketin Galaxy S23 serisi için çift haneli satış artışı görmeyi beklediğinden bahsetmişti.

Belki de Samsung'un Snapdragon yonga setini her yerde Galaxy S23'ün tüm çeşitleri için özel olarak kullanma kararının bu mükemmel performansa katkıda bulunduğu düşünülmelidir. Exynos'a Galaxy S24 ile potansiyel bir geri dönüş söylentileri su yüzüne çıkarken, bu, Samsung'a müşterilerin Galaxy S serisine olan ilgisini potansiyel olarak öldürebilecek kararını yeniden gözden geçirmesi için bir neden daha vermelidir.