Facebook Resmen Uyarıda Bulundu! Bilgileriniz Risk Altında Olabilir

Facebook Resmen Uyarıda Bulundu! Bilgileriniz Risk Altında Olabilir
Meta bünyesinde yer alan sosyal medya platformu Facebook, dünya genelinde yüz milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ülkemizde de milyonlarca kişinin dahil olduğu platforma ilişkin kritik bir uyarı geldi. Meta tarafından...

Meta bünyesinde yer alan sosyal medya platformu Facebook, dünya genelinde yüz milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ülkemizde de milyonlarca kişinin dahil olduğu platforma ilişkin kritik bir uyarı geldi. Meta tarafından yapılan açıklamaya göre, Facebook hesabıyla giriş yapılan 400 mobil uygulamada, dolandırıcılık sistemi tespit edildi.

Facebook Hesabıyla Uygulamalara Giriş Yapanlar Dikkat!

Bünyesinde Facebook'u da barındıran Meta tarafından yayınlanan son yazıda, Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlarını kullanan kişilere uyarılarda bulunuldu. Meta'nın paylaştığı blog yazısında, Facebook hesabıyla giriş yapılan 400 uygulamada dolandırıcılık faaliyeti tespit edildiği ve kullanıcıların çeşitli bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceği belirtildi.

Fotoğraf Uygulamaları Zirvede

Meta tarafından yayınlanan grafiğe göre, kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeyi amaçlayan yazılımlar arasında fotoğraf uygulamaları zirvede yer alıyor. Fotoğraf uygulamalarının yanı sıra oyunlar, VPN servisleri, iş programları ve telefon araçları da Meta'nın blog yazısındaki listede yer alıyor.