Elon Musk'ın Savaşı Başladı! Twitter App Store'dan Kaldırılacak mı?

Elon Musk'ın Savaşı Başladı! Twitter App Store'dan Kaldırılacak mı?
Gündemi bir süredir meşgul eden Apple ve Elon Musk arasındaki iddialar ivme kazandı. Twitter'ı satın aldıktan sonra bir af furyası başlatan Musk, Donald Trump gibi platformdan uzaklaştırılan isimlerin hesaplarını tekrar açmıştı.Bunun...

Gündemi bir süredir meşgul eden Apple ve Elon Musk arasındaki iddialar ivme kazandı. Twitter'ı satın aldıktan sonra bir af furyası başlatan Musk, Donald Trump gibi platformdan uzaklaştırılan isimlerin hesaplarını tekrar açmıştı.

Bunun üzerine tepkilerin artmasıyla birlikte çok sayıda kullanıcı Twitter'dan uzaklaşırken, Apple, Musk'ın iddiasına göre Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit etti. Ayrıca App Store ücretleri hakında da konuşan Musk, teknoloji devini adeta yorum eleştiri yağmuruna tuttu.

Katıldığı bir röportajda ise 'App Store Twitter'ı kaldırırsa ne yapacaksınız' sorusuna 'kendi telefonumu çıkarırım' yanıtını verdi. 28 Kasım Pazartesi akşamı ise Apple hakkında bazı paylaşımlar yaptı.

Apple Twitter'da Reklam Vermiyor

28 Kasım Pazartesi günü paylaşım yapmaya başlayan Elon Musk, çok sayıda eleştirinin de ortasına düştü.

Apple'ın Twitter'da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu söyleyen Musk, 'Amerika'da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar' diyerek eleştiride bulundu.

Neler olduğuna dair Apple CEO'suna da seslenen Musk, bir sonraki paylaşımında büyük yankı uyandırdı: 'Apple Twitter'ı mağazasından kaldırmakla tehdit etti, ama nedenini söylemiyor!' 

Ortaya atılan bu büyük iddia ise Apple'ın Twitter'ı App Store'dan kaldırabileceğini ve iPhone kullananların cihazlarına uygulamayı indirmelerini engelleyebileceğini ortaya koydu. Bunun ardından ise tüm teknoloji dünyası ayaklandı.

Anket Başlatıldı 

Daha önce Apple'ın komisyon ücretlerini eleştiren Epic Games'in Fortnite üzerinden yaptığı parodi videoyu paylaşan Musk, bir anket de başlattı.

Ankette ise takipçilerine 'Apple, müşterilerini etkileyecek tüm sansür eylemlerini yayımlamalı mı' sorusunu sordu. Ankete katılanların %84.7'si ise 'Evet' cevabını verdi.

Apple Her Şeyden Vergi Alıyor! 

Anketten sonra hızını alamayan Musk, App Store üzerinden satın alınan her şeye Apple'in gizli bir şekilde %30 vergi koyduğunu yazdı. Ancak bu paylaşıma fazla etkileşim gelmezken, Apple cephesinden bir açıklama yapılmadı.

App Store'dan Kaldırılabilir 

Tüm bu bilgiler ve paylaşımlar ışığında, eğer Musk'ın dedikleri doğruysa, Twitter gerçekten de App Store'dan kaldırılabilir. Ancak bu yine de netlik kazanmış bir konu değil. Şimdilik Apple cephesinde de Twitter'la ilgili yeni bir açıklama yok.