Elon Musk, Dünyanın En Güçlü Roketinin Uçuşa Hazır Olduğunu Doğruladı

Elon Musk, Dünyanın En Güçlü Roketinin Uçuşa Hazır Olduğunu Doğruladı
SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship'in tamamen istiflendiğini ve ilk yörünge uçuşuna başlamaya hazır olduğunu doğruladı. Starship üst aşamasını ve Super Heavy birinci aşamasını içeren Starship, muhtemelen önümüzdeki günlerde...

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starship'in tamamen istiflendiğini ve ilk yörünge uçuşuna başlamaya hazır olduğunu doğruladı. Starship üst aşamasını ve Super Heavy birinci aşamasını içeren Starship, muhtemelen önümüzdeki günlerde SpaceX'in Boca Chica, Teksas'taki Starbase tesisinden havalandığında şimdiye kadarki en güçlü roket olacaktır.

elon-musk-dunyanin-en-guclu-roketinin-ucusa-hazir-oldugunu-dogruladi

Elon Musk, Federal Havacılık İdaresi'nden onay bekliyor

Musk Perşembe günü tweet attı, "Yıldız gemisi istiflendi ve önümüzdeki hafta piyasaya sürülmeye hazır, düzenleyici onayı bekliyor." dedi. Çok önemli olan onay, Federal Havacılık İdaresi'nin elinde ve SpaceX'in bunu herhangi bir zamanda almayı umduğu açıkça görülüyor. SpaceX, rampa üzerine yığılmış roketin fotoğraflarını içeren ayrı bir tweet'te, kısa bir süre sonra kalkışla birlikte bir fırlatma provası yapmak istediğini söyledi.

[embed]

SpaceX yakında, 33 Raptor 2 motoru gökyüzüne doğru kükrediğinde 17 milyon poundluk muazzam bir itiş gücü sağlayacak olan 120 metre yüksekliğindeki roketin mürettebatsız fırlatılması için son hazırlıklara başlıyor. Bu, şu anki en güçlü roket olan NASA'nın neredeyse iki katıdır. Aracın her iki bölümü de Dünya'ya geri inmek ve birden fazla uçuş için tekrar tekrar kullanılmak üzere tasarlanmış olsa da, yaklaşan test görevinde Super Heavy güçlendirici ve Starship okyanusa iniyor.

elon-musk-dunyanin-en-guclu-roketinin-ucusa-hazir-oldugunu-dogruladi

NASA, astronotları aya indirmek için Starship'in değiştirilmiş bir versiyonunu kullanmak üzere SpaceX ile şimdiden anlaşmalar imzaladı. Bu görevlerden ilki, muhtemelen 2025'te ay yüzeyine ayak basan ilk kadın ve ilk beyaz olmayan insanı görecek olan ve aynı zamanda NASA'nın elli yıl önceki Apollo görevlerinden bu yana ilk mürettebatlı aya iniş olacak olan merakla beklenen yolculuk Artemis III oluyor.

elon-musk-dunyanin-en-guclu-roketinin-ucusa-hazir-oldugunu-dogruladi

Starship'in ilk yörünge uçuşu etrafında çok fazla heyecan var, ancak Musk kısa süre önce pek çok şeyin ters gidebileceğini kabul etti. Geçen ay bir Morgan Stanley konferansında konuşan SpaceX şefi, roketin yörüngeye ulaşma şansının yalnızca %50 olduğunu söyledi. “Yörüngeye çıkacağını söylemiyorum ama heyecanı garanti ediyorum. Sıkıcı olmayacak," dedi ve ekledi: "Bence var, bilmiyorum, umarım yörüngeye ulaşma şansı yüzde 50'dir." Musk, SpaceX'in şu anda ek Starship roketleri inşa ettiğini ve bunlardan birinin yörüngeye ulaşma şansını daha umut verici bir şekilde %80'e koyduğunu söyledi.